VIKTORIA ŽIŽKOV – VLAŠIM 0:1 (0:0)

Zápas v prvním poločase nabídl pramálo šancí a největší přišla až v závěru, ale vlašimský Vyhnal, ztroskotal na brankáři Hrubešovi.

Druhý poločas již nabídl o něco zajímavější podívanou. Aktivnější byli hosté, ale první šanci měl domácí Galuška, zamířil však jen do vlašimského obránce. Blaničtí rytíři odpověděli ranou Tusjaka těsně nad branku Hrubeše, jenž mohl být v klidu i při ráně Vodháněla. Vlašim byla směrem dopředu nápaditější, ale po brejku Žižkova málem inkasovala, Nguyen uniknuvšího Musu ale zpacifikoval. Vzápětí na druhé straně nedokázal Piško, v pádu překonat Hrubeše a Marovu střelu rovněž gólman zneškodnil.

Ilustrační foto
Poříčí dostalo na závěr bůra

Když už vše směřovalo k bezbrankové remíze, zachytil Vodháněl na 25 metrech míč při domácí rozehrávce, posunul ho na rozběhnutého Fotra, ten poslal balón na malé vápno, kde tísněný Vyhnal rozvlnil síť. Z radosti si i svlékl dres, v tu chvíli mu mrazivé počasí nevadilo, ani následná žlutá karta.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém soupeř bránil a my byli lepší v držení míče i kombinaci, ale vypracovali jsme si jen tři vyložené šance, jednu v prvním a dvě ve druhém poločase. Soupeř měl dvě. V závěru jsme byli šťastnější, když kluci hráli do poslední chvíle a byli za to odměněni,“ radoval se po zápase Petr Havlíček a dodal: „Výhra je pro nás důležitá, ale i to, že jsme poprvé v sezoně nedostali gól. Byli jsme v mírné krizi, výsledkově se nám nedařilo, i když to herně nebylo zase tak špatné. Pro naši psychiku byla výhra nejdůležitější. Někteří lidé se už začali bavit o sestupu, ale tomu nechci věřit, protože když se dostaneme do pohody, tak půjdeme nahoru.“    

Poslední zápas v roce 2017 odehrají fotbalisté Vlašimi v sobotu 25.11. od 16:15 na půdě českobudějovického Dynama před kamerami České televize. „Půjdeme do zápasu v klidu s cílem vyhrát jako v každém zápase. Budějovice hrají stejně jako na začátku soutěže, když jsme je doma přehrávali. Takže věřím, že můžeme uspět,“ říká vlašimský kouč.         

Branka: 90. Vyhnal. Rozhodčí: Proske – Novák, Lakomý. ŽK: Šandera, Toml, M. Čermák – Wiesner, Piško, Vyhnal.

Viktoria Žižkov: Hrubeš – Šandera, Kodeš, Podrazký, Mareš – Toml, Hašek, Čermák, Engelmann (83. Hurka) – Galuška (66. Jelínek), Pardubský (58. Musa). Trenér: Pilný.

Vlašim: Nguyen – Wiesner, Piško, Štochl, Tusjak – Plachý (86. Dudl), Skopec, Mara, Vodháněl (90. + 1. Jeslínek) – Vyhnal, Hadaščok (74. Fotr). Trenér: Havlíček. 

Ilustrační foto
Horký spálil Zvoli