Horní Měcholupy – Teplice

V letošní sezoně nejvyšší soutěže se Teplice hodně trápí a fotbalisté Horních Měcholup tak cítili šanci na překvapení. Už v deváté minutě ale inkasovali a když se po půl hodině hry prosadil i nejzkušenější teplický hráč Vachoušek, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

„Teplice vyhrály zaslouženě," neváhal říci měcholupský trenér Jindřich Trpišovský.

„Zápas jsme si prohráli v prvním poločase. Prvních dvacet minut jsme měli až příliš veliký respekt a Teplice se dostaly do dvoubrankového vedení. Ve druhém poločase jsme byli odvážnější, dali jsme i gól a měli tam další šance, ale soupeř byl kvalitní a rozdíl mezi první a třetí ligou se projevil. Z mého pohledu to ale vidím tak, že jsme je měli potrápit více," dodal.

SK Horní Měcholupy – FK Teplice 1:3 (0:2)
Branky: 80. Markuzi – 9. Krátký, 33. Vachoušek, 67. Podaný.
Měcholupy: Kudrna – Busta, Musil, Dušek (67. Kurek), Markuzi, Hájek, Petřivý, Klír (76. Hřebeček), Hejný (57. Sobíšek), Opluštil, Procházka. Teplice: Slavík – Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec – Krátký, Ljevakovič (87. Jablonský), Vachoušek (72. Čajič), Podaný – Jindráček (90. Polák), Melunovič.

Vltavín - Jablonec

Hodně hořkou pilulku museli spolknout fotbalisté Loko Vltavín i jejich příznivci. Jablonec byl sice vysoce favorizovaným týmem a výsledek 3:0 mluví jednoznačně, ale byli to právě Pražané, kteří byli po většinu utkání o chlup lepší. Nedokázali se ale prosadit střelecky, narozdíl od Jabloneckých.

„Myslím si, že jsme osmdesát minut byli úplně vyrovnaným soupeřem. I bych si dovolil drze říct, že jsme Jablonec přehrávali," měl jasno trenér Vltavínu Tomáš Krimlák.

„Dostali jsme zbytečný první gól. Pak jsme měli my stoprocentní šanci na vyrovnání, ale nedali a pak za dvě minuty se zase potvrdilo nedáš – dostaneš. Pak už to bylo vabank. Tři nula vypadá příšerně, ale hra taková určitě nebyla," pokračuje v hodnocení herně povedeného utkání.

Loko Vltavín – Baumit Jablonec 0:3 (0:1)
Branky: 20. Kovařík, 84. Haurdič, 88. Zoubele.
Vltavín: Čaba – Pozníček, Kozák, Bureš, Hájek, Valášek, Pečeňa (80. Škorvánek), Předota, Zelenka, Podzimek (62. Walter), Franěk (55. Mašanský).
Jablonec: Špit – Jablonský, Beneš, Štochl, Eliáš, Kysela, Čížek, Piták (83. Simerský), Kovařík (55. Haurdič), Vukadinovič (55. Zoubele), Trešňák.

Třetí kolo

Z pražských týmů se tak ve třetím kole Poháru představí Slavia, Dukla, Sparta, střížkovští Bohemians, Vyšehrad, Žižkov a také Meteor, který vyřadil druholigovou Bohemku z Vršovic.