"K žádným personálním změnám v tuto chvíli klub přistupovat nebude. Složení realizačního týmu se pro následující zápasy nemění," uvedl v klubovém prohlášení generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.

Vedení se zabývalo ostudnou porážku od úterního rána, řešilo ji i s členy realizačního týmu a jednotlivými hráči. "Na základě důkladné a komplexní analýzy pondělního utkání, jejíž součástí byly i osobní pohovory s hráči a členy realizačního týmu, budou následovat další kroky," řekl Šeterle.

"Ve čtvrtek bude A-mužstvo seznámeno s rozhodnutím představenstva v souvislosti s pondělním zápasem. Poté bude zveřejněno na oficiálních stránkách klubu prohlášení hráčů a realizačního týmu směrem k fanouškům a celé slávistické veřejnosti," dodal slávistický generální ředitel.

Za pondělní výkon se fanouškům Slavia znovu omluvila. "Plně si uvědomujeme oprávněnou nespokojenost a obrovské rozčarování našich příznivců s výkonem na hřišti, který nebyl hoden jména Slavie a který je neslučitelný s bohatou tradicí a odkazem legendárních hráčů nejstaršího českého klubu," uvedl Šeterle.

Fanoušci v úterý vyzvali v otevřeném dopise majitele klubu Aleše Řebíčka, aby hráči nenastupovali v tradičním červenobílém sešívaném dresu, protože si to prý nezaslouží. Zároveň požádali o finanční tresty pro hráče, realizační tým a sportovního a generálního ředitele ve výši měsíčního platu.

Slavia výsledkem 0:7 překonala svou nejhorší porážku na ligové úrovni 1:7 od Ostravy v roce 1954 a Slovanu Bratislava v sezoně 1959/60. Debakl 0:7 utrpěli červenobílí dosud jen jednou před šesti lety v Lize mistrů na hřišti londýnského Arsenalu.