"Čekám na lidi, až začnou bouřit, a na kluky. Máme všichni radost a v tu chvíli je to hodně emotivní chvíle, tak to držím v sobě a je to hrozně fajn," přidal šestadvacetiletý český reprezentant.

Vácha, který podobný gól dal už předloni v Evropské lize proti Bernu, se trefil po odraženém míči po rohu. "Byl jsem poslední, protože i Mario (Holek) šel do vápna, tak jsem se hlavně soustředil, aby mi to nějak neodskočilo," popsal rozhodující okamžik. "Hlavně jsem chtěl trefit bránu… Všichni teď říkají, že jsou šťastní, že to tam spadlo," dodal defenzivní středopolař.

"Byl to hezký gól, ale nedělám si žebříček super gólů. Jsem rád, že to rozhodlo o třech bodech, protože to byla odměna za práci všech kluků na hřišti, trenérů, realizačního týmu… Není to o tom, že jsme dal vítězný gól, ale o tom, že jsme Sparta a vyhráli jsme," upozornil Vácha.

Ve druhé půli měla šance jen Sparta

Spartě se proti Jablonci zejména v prvním poločase nedařilo, přesto se kapitánu Davidu Lafatovi podařilo vyrovnat. Po přestávce už ale počítali šance jen domácí. "Jablonec jsme až na jednu standardku do ničeho nepustili. Trefili jsme tyč, břevno, takže byla otázka času, kdy dáme gól," konstatoval Vácha, který v Jablonci v roce 2007 hostoval.

Hodně chválil přínos uzdraveného kanonýra Lafaty. "Hodně nám jeho vyrovnání pomohlo, David odvedl obrovský kus práce," ocenil Vácha. "Pak jsme do Jablonce bušili a čekali jsme, až dáme gól. Taková vítězství jsou daleko sladší a člověk si jich víc váží. Navíc dneska jsem si remizovat nezasloužili a bylo by nespravedlivé, kdybychom nevyhráli," doplnil odchovanec Slavie.

Čtěte také: Vácha v poslední minutě rozhodl o výhře Sparty nad Jabloncem