„Pro Žluté lázně jsme se rozhodli proto, že je to uzavřený areál. Kdybychom to chtěli dělat na nějakém náměstí, tak určitě není možné zablokovat jakýkoliv veřejný prostor na měsíc. Je tu výborné klima, i když očekáváme krásné počasí, těm lidem tady bude nejlíp. Volba byla jednoznačná," řekl na tiskové konferenci předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

„Je mi jasné, že ne každý se dostal do Francie přímo na stadiony. Jsme rádi, že nám budou všichni společně držet palce ve Žlutých lázních," vzkázal brankář národního týmu Petr Čech.

Doprovodný program

Fan Park, který se poprvé koná pod záštitou FAČR, nabídne tři venkovní velkoplošné obrazovky a další ve vnitřních prostorách. Program odstartuje v úvodní hrací den šampionátu a zahajovací večer bude mít symbolicky podtitul francouzský. Dojde také na další tematické dny – anglický, český, německý, slovenský či italský a fanoušci se během nich mohou těšit i na speciality dané země.

Fan Park na břehu Vltavy nabídne vedle zápasů Eura a občerstvení i další doprovodný program. Ve Žlutých lázních vystoupí hudebníci Xindl X, Michal Hrůza, Dara Rolins, Slza či Žlutý pes, zájemci se budou moci zúčastnit turnaje v plážovém fotbale a pro děti bude připravena fotbalová školička. K dispozici bude také mobilní pobočka sázkové kanceláře Tipsport.

Kohák, Mareš i Švancara 

Úvodní zápas českého celku ve skupině proti Španělsku bude moderovat herec Jakub Kohák, další dva duely s Chorvatskem a Tureckem pak Leoš Mareš. Pomáhat jim bude bývalý fotbalista Petr Švancara.

„Byl bych rád, kdyby se tu fandové mohli potkat při jakémkoliv zápase z jakékoliv země. Aby tady byla přátelská atmosféra a taková ta česká pohostinnost. Doufám, že euforie bude stoupat, že tady bude přetlak, protože chci, abychom postoupili ze skupiny. Přestože máme skupinu smrti, tak to dokážeme," doplnil Pelta.

Čtěte také: K reprezentaci se připojil už i Kadlec. Dočkal je po zranění v plném tréninku