Fotbalisté Slavie obhájili mistrovský titul a aby si to společně se svými fanoušky znovu užili, připravili na dnešek atraktivní exhibiční akci. V 18 hodin totiž v Edenu začne přátelské utkání mistrovského týmu s týmem hvězd, který budou tvořit bývalí slávisté.

Utkání se koná ve spolupráci s Nadací fotbalových internacionálů, svoji účast potvrdili Radek Černý, Radek Bejbl, Jiří Štajner, Lukáš a David Jarolímové, Richard Dostálek, Pavel Kuka, Jan Suchopárek, Ivo Knoflíček, Miroslav Janů a další hvězdy nedávné slávistické minulosti. Přijedou také Tomáš Necid, Matej Krajčík nebo Daniel Pudil.

Nastoupí i trenér Karel Jarolím či Stanislav Vlček

V tomto utkání slíbil nastoupit slávistický kouč Karel Jarolím a členové jeho realizačního týmu Luboš Přibyl a Pavel Řehák. Fanoušci uvidí v akci i Stanislava Vlčka, který by se měl představit symbolicky v obou týmech.

Fanouškům se také premiérově v červenobílém dresu představí Benjamin Vomáčka, který mistrovský tým posílí od nové sezony.

V Synot Tip Areně je také připraven Dětský den, který je určen pro nejmenší návštěvníky. Probíhat bude na tribuně v koridoru číslo 127, který se nachází pod sektorem Rodiče a děti. Zájemci si mohou nechat vytvořit portrét od karikaturisty. V dětském koutku bude také probíhat malovaní na obličej – samozřejmě v klubových červenobílých barvách.

Za pomoci odborníka si mohou děti vyrobit zvířátka či jiné postavičky z balónků. Do sektoru zavítá i hráč A-týmu. Nebude chybět ani stánek s cukrovou vatou, která bude zdarma.

Pro permanentkáře je vstup zdarma

Na toto utkání budou mít majitelé permanentek z této sezony vstup zdarma, u vchodu je třeba předložit permanentku.

Pro ostatní diváky stojí vstupenka na hlavní a protější tribunu (západní a východní) 130 korun. Do sektorů za branami (severní a jižní tribuna) stojí vstupenka 80 korun.

Výtěžek ze vstupného bude věnován na podporu Nadace fotbalových internacionálů a organizaci utkání. Na tuto nadaci mohou přispět všichni návštěvníci utkání – před začátkem a během zápasu bude probíhat sbírka.

Straka a spol. na stadionu Dukly

Živo však bude dnes nejen na Slavii, ale i na Dukle. Na Julisce totiž proběhne soutěž malých fotbalistů z dětských domovů nazvaná DD CUP 2009 – O pohár české fotbalové reprezentace.

Hraje se již od půl desaté dopoledne a slavnostní vyhlášení výsledků je plánováno na 16. hodinu. Zúčastní se ho trenér české reprezentace František Straka v doprovodu některých hráčů výběru, kteří dorazí na sraz naplánovaný na úterý. Chybět nebudou ani fotbalisté Dukly Praha Jiří Novotný, Luděk Zelenka a Dani Chigou.

Kam za sportem v Praze?

PONDĚLÍ 1. června

ATLETIKA 17.00 Veřejné závody Pražského atletického svazu (stadion na Děkance v Nuslích).

DĚTSKÉ AKCE 10.00 Dny pohybu a sportu s VZP Centrální park u metra Opatov), 14.30 Den dětí aneb napříč světadíly, více než 30 sportovních a dovednostních soutěží (areál Stadionu mládeže na Kotlářce, Dejvice).

FOTBAL 9.30 DD CUP 2009 – O pohár české fotbalové reprezentace, soutěž malých fotbalistů z dětských domovů (stadion Dukly na Julisce, Dejvice). Přátelské exhibiční utkání: 18.00 Slavia – Tým hvězd bývalých hráčů Slavie (stadion v Edenu, Vršovice).

GOLF 15.00 Den dětí (hřiště Hodkovičky, Vltavanů 982, Praha 4).

HOKEJBAL 9.00 Školní turnaj Hokejbal proti drogám, krajská finále I. kat. žáků 1. až 3. tříd ZŠ a II. kat. žáků 4. a 5. tříd ZŠ (stadion mládeže Palmovka, mezi ul. Sokolovská a Pod Plynojemem, Praha 8).

LAKROS Národní boxlakrosová liga, první zápas finále play off: 19.00 Custodes Radotín – TJ Malešice (ul. Vykoukových 622/2, Praha 16-Radotín).

SPORTOVNÍ STŘELBA 16.00 Soutěž v rychlopalné pistoli (střelnice v Sedlci, Praha 6).

(klt, dp)