Na ďáblické „umělce“ skórovali ve všech svých osmi zápasech, šestkrát vyhráli a podlehli jen ve třetím utkání divizním Kunicím, které skončily celkově druhé.

„Nechali jsme za sebou několik divizních týmů. Kluci makali, byla to dobrá příprava proti kvalitním soupeřům,“ uvedl předseda košířského týmu Zdeněk Horálek.

„Je to úspěch, ale zase ho nepřeceňujeme. Hlavně abychom dobré výsledky zopakovali i v jarní části mistrovské soutěže,“ řekl trenér zelenočerných František Mysliveček. Jeho svěřenci přezimují na šesté příčce tabulky pražského přeboru.

Lukáš Zilvar se stal navíc s osmi góly králem střelců turnaje, jeho kolega z útoku Michal Pánek se trefil šestkrát. Společně dali na turnaji více než dvě třetiny branek vítězného týmu. A pak je tu ještě další zkušený forvard s čichem na góly Ondřej Hnát, jenž se v podzimní části přeboru, stejně jako Zilvar, zapsal osmkrát do listiny střelců.

Jinde toto velmi nedostatkové „zboží“ v podobě kanonýrů vyvažují zlatem, uhlíři ho ale rozhodně nepostrádají. „Zájem z jiných oddílů o tyto naše hráče stále přetrvává. Ale my je nechceme pustit jinam. A pokud vím, jsou sami v uhelkách spokojeni,“ řekl Horálek.

Šéf košířského klubu, který vznikl v polovině 60. let, také porovnal oba významné zimní turnaje v Praze. „Co do kvality obsazení i organizace, letos už byl Royal Cup lepší než turnaj na Vyšehradě,“ hodnotil Horálek. Jako příklad uvedl, že fotbalisté Plzně přijeli na Vyšehrad k poslednímu zápasu o třetí místo s dorostenci a její soupeř Sparta Krč zase postavil béčko z I. B třídy. Turnaj na Vyšehradě vyhrála Viktoria Žižkov B, jež ve finálovém duelu zdolala lídra ČFL z Vlašimi.

Na Royal Cupu skončili třetí junioři Bohemians 1905, pátá Dukla B, osmá Admira, desátý Motorlet (hrál většinou s béčkem) a až jedenáctý, tedy předposlední, pořádající Meteor VIII. Jako nejhorší ze šesti reprezentantů metropole. Divizní nováček z Libně tak může jen doufat, že když mu nevyšla výsledkově zimní příprava, vyjde mu jarní část. Tým ale opustil trenér Jaroslav Peřina (vede nyní dorostence Slavie) a jeho nástupce Josef Jarolím to bude mít těžké uhájit s Meteorem VIII postavení uprostřed tabulky divizní skupiny A.