"My chceme Evropskou ligu vyhrát, takže chceme vyhrát i zítra nad Spartou," řekl De Boer na předzápasové tiskové konferenci. "Zítřejší zápas je pro mě momentálně důležitější než nedělní duel italské ligy proti Římu," dodal.

A to i přesto, že do Prahy nepřivezl hned několik opor. Geoffrey Kondogbia či posily Joao Mário a Gabriel Barbosa totiž nejsou ani na soupisce pro Evropskou ligu, kterou má Inter kvůli porušování takzvané finanční fair play omezenou.

Nad oporami visí otazníky

V Miláně zůstali i Davide Santon či Marcelo Brozovič. "Není mi to jako trenérovi příjemné, ale musím to akceptovat. Nebrečím nad tím a věřím hráčům, kteří zítra nastoupí. Budeme mít vyvážený tým," prohlásil De Boer.

PSALI JSME: Plán Holoubka na Inter? Spartu chce probudit, na lavičku dá mladíky

Jisté není ani to, zda od začátku vyběhnou na trávník Ivan Perišič a Mauro Icardi, kteří se podělili o všechny góly Interu v sezoně. "I kdyby nehráli, tak máme další hráče, kteří jsou schopní skórovat. Je jen otázkou času, než se prosadí někdo další. Tohle pro mě není téma. Z toho obavy nemám," ujistil kouč Interu.

Víra v sílu vlastního týmu

Problémy mu může činit jen to, že Sparta je momentálně špatně čitelná. V pondělí totiž skončil trenér Zdeněk Ščasný a tým dočasně převzal trenér dorostu David Holoubek, kterého čeká velká premiéra. "Změna trenéra je pro tým často impulzem a může to Spartě pomoci. Je to pro mě trochu záhada. Otázkou je, jaký systém nový trenér přinese a na jaké hráče bude sázet. Ale já věřím síle svého týmu," prohlásil De Boer.

Ten už se na hřišti Sparty na Letné představil jako hráč. Ať už v dresu Barcelony či za nizozemskou reprezentaci. "V Praze bylo vždy dobré fotbalové prostředí. Stadion si pamatuji i ze zápasů za reprezentaci," dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Za Spartu přebírá zodpovědnost. Ucukávat nebudu, říká Holoubek před Interem