Pokud do Třeboradic míříte hromadnou dopravou z centra, obrňte se trpělivostí. Ale zase jste za úsilí odměněni idylou takřka venkovskou. Nízké domky se zkosenými střechami, pole vůkol… Taková je i atmosféra na stadionku. Lidé se sousedsky zdraví, usmívají se na sebe.

Skončilo to plichtou 

Vedle hřiště najdete dětský koutek. Všechno je připraveno na nedělní siestu. Na utkání Třeboradice vs. Háje nakonec přišlo 81 platících diváků. Což je slušné. Co je horší: ticho jako v kostele. Žádné pokřiky, potlesk. Nikdo dokonce ani nenadává.


Nejhlasitější je jednoznačně Pavel Besta. Jeho výroky neurážejí soupeře, jen tak trochu navazují na slavné (vulgární) věty tenistky Barbory Strýcové z šest let starého finále Prague Open. Diváci se ozvou až ve chvíli, kdy domácí spálí snad desátou šanci. „Gól by sme nedali do rána," ozve se opakovaně asi z deseti míst. Mají pravdu. Zrodila se remíza 0:0.

CENA VSTUPNÉHO: 1

Co dneska dostanete za 25 korun? Třicetiminutový lístek na tramvaj, malé, někde dokonce velké pivo… Nebo si můžete vyrazit v Třeboradicích na kopanou. A v ceně, jako bonus, barevný program plný informací.

KVALITA HŘIŠTĚ: 2

Přestože hodinu před zápasem sprchlo, trávník nápor vydržel. Domácí útočí na divizi, chtějí se do ní probojovat ofenzivním způsobem hry. K tomu mají pažit bez výmolů. K hřišti patří i ochozy. Plusem je, že se máte před deštěm kam schovat. Záporem, že ze zadních míst nevidíte dobře přes stojící u plotu.

OBČERSTVENÍ: 1

Co vlastně potřebuje chlap k životu? Fotbal, pivko a vlídné zacházení od ženy. O první věc se starají borci na trávníku, o další sympatická Simona u výdejního okénka. Úsměvy nešetří. Nabízí pěnivý mok za 25 korun, dobře propečenou klobásku za 40. A pro děti točenou malinovku za 20 a nezbytný párek v rohlíku. Vyjde také na 20 korun. Více kečupu, žadoní nejmenší.

ÚROVEŇ UTKÁNÍ: 3

Dívat se na zápas, ve kterém jedno mužstvo tvoří a druhé boří, není příliš zábavné. Škoda, že neproměnili domácí nějakou z šancí, nejlépe hned v úvodu. Takto je možné ocenit pouze bojovnost Hájů a neutuchající aktivitu Třeboradic. Ke koukání to ale příliš nebylo.

CHOVÁNÍ ROZHODČÍCH: 2

Jednadvacetiletý sudí Martin Toman svou úlohu zvládl. Chyboval minimálně. Jednou neponechal výhodu domácím, kteří se mohli řítit do slibné příležitosti. Podruhé už do ní hosty správně pustil. Udělit ale poté žlutou kartu obránci Třeboradic se neodvážil.

Čtěte také: Ďáblice: To jsou bubny i pivo v ceně vstupenky