Tuzemská nejvyšší fotbalová liga o víkendu rozhodně nenudila. A to nejen díky tomuto výsledku. Zlín měl vztek na sudí kvůli sporné situaci, v Ďolíčku se zase bojovalo o život brankáře.

Slavia: Do čeho kopla, to tam spadlo 

Slávisté využili remízového zaváhání Plzně a po kanonádě v Příbrami se vyšvihli do čela tabulky. Západočeši ještě mají odložený zápas na Bohemce k dobru, ale už i sázkové kanceláře začaly svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého favorizovat, co se ambicí na mistrovský titul týče.

Trenéra potěšilo to, že i za rychle narůstajícího skóre to „sešívaní" nevypustili a s chutí sázeli jeden gól za druhým. S tak nabitou lavičkou se každý po příchodu na hřiště chce vytáhnout. „Mladý domácí tým nám nebyl schopen vzdorovat. Chtěl jsem hrát aktivně od začátku, to se povedlo. Do poločasu jsme přidali dvě branky, po přestávce ještě jednu," pochvaloval si Šilhavý.

Blýskl se Sýkora 

Hrdinou zápasu byl hráč, který seděl skoro hodinu na střídačce. Čerstvý mistr Afriky Ngadeu vystřídal v 51. minutě Škodu a během necelé půlhodiny si připsal hattrick. „Jsem defenzivní hráč, takže ačkoliv jsem vstřelil tři branky, určitě to není můj nejlepší zápas. Jsem ale velmi šťastný, že se mi povedl hattrick, že jsme zvítězili a že si domů vezeme tři body," poznamenal skromně.

S bilancí jedné trefy a tří brankových přihrávek se blýskl Sýkora. „Když jsem přišel na lavičku, tak mě kluci nabádali, abych novinářům řekl, že za to by se nemusel stydět ani Jarda Jágr. Takže já jsem určitě spokojený, něco takového se mi v lize ještě nepovedlo," smál se po mimořádně povedeném zápase.

Bohemians: Přišel o dva body a hráče

Perné chvilky zažili fanoušci v Ďolíčku při zápase Bohemians Slovácko. Ani ne tak kvůli zápasu, protože ten nabídl pořádný kus nudy a bezbrankovou remízu, ale kvůli situaci ze 32. minuty. To se nešťastně srazili dva domácí hráči, brankář Berkovec s kapitánem Krchem.

Berkovec v bezvědomí upadl na trávník a pohotový Koné ze Slovácka k němu okamžitě přiběhl a vytáhl mu zapadlý jazyk. Oba „klokani" odjeli do nemocnice, kde oběma diagnostikovali těžký otřes mozku, zašili jim tržné rány a Krchovi vyndali z čela kus Berkovcova zubu. „Jsme v pořádku," hlásili pak spoluhráčům ještě během probíhajícího zápasu.

Dukla: Aktivita ano, koncovka ne 

Gólů se nedočkali diváci na Julisce. Fotbalisté Dukly nepotvrdili tříbodový zisk z Hradce Králové a na domácím trávníku se rozešli smírně se Slováckem. Aktivita byla jasně na straně Pražanů, ale skóre se pořád neměnilo.

„Karviná si přijela pro bod, její herní projev k tomu směřoval. Pro nás je to ztráta. V prvním poločase jsme měli velkou převahu, soupeř nás prakticky neohrozil, měl možná dva rohové kopy a to bylo všechno. Ve druhém poločase měla hra stejný ráz, až do situace, kdy Olayinka trefil tyč. Potom se to rozbilo, bylo to nahoru dolů,," hodnotil zápas trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Sparta: Mizérie se prohlubuje 

Spartě se duel v Jablonci moc nepovedl. Moc? Vůbec. Už ve dvacáté minutě prohrávala 0:2 a nakonec padla 1:3. „Máme problémy," uznal kouč David Holoubek, „Jablonec nám dal lekci z efektivity. Tady je euforie, tady by sežrali trávu, byli všude," kroutil hlavou obránce Matěj Hybš.

Čtěte také: Slávia porazila Příbram 8:1 a vyhoupla se do čela tabulky

Plzeň: Ztratila a pustila Slavii do čela 

Na gól se marně čekalo při zápase Zlín Plzeň. Na moravské Letné to nejvíce vřelo dvě minuty po změně stran, kdy domácí Diop poslal míč hlavou do břevna, od kterého se odrazil možná za čáru, jak odhalily televizní záběry, ale těžko posoudit, zda celým objemem. Videorozhodčí by pomohl. „Chyběl snad jen centimetr," řekl kouč Bohumil Páník. Poslední sezony byl největším šlágrem souboj Sparty s Plzní. Tentokrát si to pražská „S" prohodila, protože hit jara přinese už příští kolo, slávisté totiž přivítají obhájce titulu u sebe doma v Edenu.