„Máme před sebou dvě utkání, ve hře je šest bodů a o Evropu určitě zabojujeme," slíbil Daniel Šmejkal, trenér FK Teplice.

Bohemians. Ilustrační foto.
Bohemka si zahrává s ohněm, v závěru sezony musí zabrat

O výsledku rozhodla 41. minuta

Jeho tým tři body doslova vybojoval. „Přesně takové utkání, které bude o trpělivosti, jsme proti Bohemce čekali. Dostali jsme se do vedení, ale nepřidali druhý gól. Chyběla nám lepší finální fáze. Na druhou stranu jsem rád, že jsme soupeře nepustili do šancí," hodnotil kouč sklářů.

„Chtěli jsme odvést body, ale nedali jsme gól a domácí ano. Rozhodla jediná standardka, rohový kop. Špatně jsme vyřešili zónovou obranu. Viděli jsme naprosto vyrovnané utkání. Teplice se dostávaly do šancí, brejků, trefily břevno, ale to bylo jen kvůli tomu, že jsme stáhli štítového záložníka, hráli jsme jen na tři obránce a šli do rizika. Od dnešního výkonu se můžeme odrazit," uvedl trenér poraženého celku Martin Hašek s tím, že musí Bohemians připravit na následující zápas s Karvinou.

O výsledku rozhodla 41. minuta. Po rohu a dvanácté asistenci v sezoně levého obránce Kroba hlavičkou rozhodl domácí stoper Jeřábek – 1:0.

Hráči Slavie.
Boj o titul: Slavia může jít do trháku

Teplice si hlídaly náskok 

Teplice byly v prvním poločase lepší, ve druhém náskok hlídaly. Zklidnit hektický závěr jim pomohl zkušený střídající středopolař Vachoušek. Ve třetí i čtvrté minutě nastavení vyběhl hostující gólman Fryšták na rohové kopy Bohemians, jeho branka zůstala prázdná, avšak na konečném výsledku se nic nezměnilo.

Skláři budou mít v závěru ligy zásadní problém. Kvůli žlutým kartám jim budou v příštím kole v Jablonci chybět klíčoví beci Krob a Vondrášek, disciplinární trest čeká také středního záložníka Kučeru. Krob navíc dostal osmé napomínání, z toho důvodu pro nejlepšího ligového nahrávače skončila sezona úplně.

Ilustrační foto
Vesnické kluby přežijí i bez Peltových peněz

„Jsme strašně rádi, že jsme tenhle bojovný zápas zvládli. Škoda, že jsme nenavázali na první poločas, kdy jsme byli jasně lepší. A škoda, že pro mě sezona skončila," litoval Jan Krob a s hořkým úsměvem dodal, že může odjet na dovolenou. „Snad to kluci zvládnou. Dokud šance na Evropskou ligu je, budeme věřit," prohlásil Krob.

Teplický trenér bude mít v týdnu o čem přemýšlet. Absence budou před derby opravdu citelné. „Komplikace to je, další hráči jsou zranění, ale věřím, že nějaké řešení nakonec najdeme," dodal kouč žluto-modrých Šmejkal.

První liga, 28. kolo: FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)Branka: 41. Jeřábek.
Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Hájek.
ŽK: Ljevakovič, Vošahlík, Vondrášek, Kučera, Krob - Dostál.
Diváci: 4.585.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič (90. Soungole) - Hyčka (77. Vachoušek), Fillo, Vošahlík - Červenka (63. Vaněček).
Trenér: Šmejkal.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta (86. Hubínek), Švec, Havel - Jindřišek (70. Berger), Jirásek - Bartek, Mašek (54. Kuchta), Hašek ml. - Kabajev.
Trenér: Hašek st.