„Slavia je obrovský klub s výbornými fanoušky, úžasnou historií a pevně věřím, že i skvělou budoucností," zdůraznil. „Těším se moc, je to pro mě velká výzva a šance se někam v kariéře zase posunout," řekl 21letý Linhart a dodal, že do Edenu přichází s tím, že dostane šanci ukázat se v přípravě. „Pak se uvidí se, co bude dál."

Dušan Uhrin si jeho příchod pochvaluje. Slavia jej získala ve stejný čas jako Antonína Baráka z Příbrami: „Oba jsou to nadějní hráči, které jsme sledovali. Chtěli jsme získat také mladé hráče, protože myslíme na budoucnost. Bude záležet jen na nich, zda se dokážou pro jaro probojovat do kádru."

Linhart nepřichází do úplně neznámého prostředí. „Z jednadvacítky znám Tomáše Součka a Roberta Hrubého, z působení v Dynamu také Simona Deliho," dodal.

Shoda s manažerem

Pro Deník odchovanec budějovického fotbalu vysvětlil, jak se přestup rodil. „S mým manažerem i panem Vozábalem jsme se shodli, že pro moji další kariéru by byla prospěšná změna. Zájem měla Slavia, se kterou nakonec došlo k dohodě," sdělil Linhart, dle něhož se ozvala i Olomouc.

„Se Slavií jsme se dohodli, že částku za přestup zveřejňovat nebudeme, ale s podmínkami jsme spokojeni," podtrhl šéf Dynama Martin Vozábal. K variantě s jarním hostováním (pokud by Linhart teď ve Slavii neuspěl) zřejmě nedojde. „Zaprvé Slavia věří, že se Linhart prosadí, a kdyby ne, dala by ho na hostování do první ligy," míní Vozábal.

Hráč samotný věří, že mu změna prospěje. „Jsem rád, že to takhle dopadlo, na Dynamo ale budu vzpomínat v dobrém. Prošel jsem tam všemi mládežnickými kategoriemi, klub mě vychoval a dal mi šanci v první lize. Na to se nezapomíná," zdůraznil.