"Předváděná hra nebyla ideální od začátku sezony. Posledními čtyřmi zápasy to vygradovalo. Změny k fotbalu patří. Nám hráčům je odchod trenéra líto. Ale výsledky nebyly, což vedlo k nějakému kroku," řekl Mazuch na dnešní tiskové konferenci.

"Nijak nás to neovlivní. Asistenti i trenér David Holoubek s námi byli od začátku sezony. Znají nás. Budeme se snažit to proti Interu odjezdit na maximum a uvidíme, jak to dopadne výsledkově," dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Plán Holoubka na Inter? Spartu chce probudit, na lavičku dá mladíky

Také Inter měl v úvodu sezony problémy, dokonce prohrál úvodní zápas skupiny Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa 0:2. V poslední době ale šel podle Mazucha herně nahoru. "Prohře s Hapoelem bych nedával vážnost. To se může stát. Inter je jeden z nejslavnějších klubů a má velkou sílu. Nezačali dobře, ale teď se zvedají. Viděli jsme to při jejich výhře nad Juventusem," připomněl Mazuch.

Cenné zkušenosti z Itálie

"Nečeká nás nic jednoduchého, ale musíme to odjezdit. A pak z toho vyjde i fotbalová kvalita. Nejsme na tom teď úplně nejlépe, ale kolikrát se s takovým soupeřem hraje lépe než jet třeba do Příbrami. Věřím, že to může být zápas, od kterého se odpíchneme," míní zkušený stoper.

Během kariéry si vyzkoušel zahraniční angažmá včetně dvouletého působení v italském fotbale, když oblékal dres Fiorentiny. "Tehdy mi bylo osmnáct let. Byla to velká škola. Trénoval jsem s A-týmem, za který hráli Vieri, Gilardino, Mutu. Dalo mi to hodně do další kariéry, i když jsem tam odehrál jen dva zápasy," dodal Mazuch.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Trenér Interu touží po triumfu v EL: Sparta je důležitější než italská liga