Ani druhé jarní utkání nepřineslo Dukle gólovou radost, po bezbrankové remíze s Karvinou, prohrála na hřišti Sparty a ačkoliv herní projev nebyl špatný, střelecky se armádní tým stále trápí. „První poločas jsme promarnili nedostatkem pohybu. Chyběla nám aktivita, přesnost a odvaha," litoval po zápase Hynek. Největší šanci hostů měl po hodině hry Jan Holenda, který využil chyby v domácí obraně a ocitl se uvnitř šestnáctky tváří v tvář Koubkovi, z dobré pozice však branku netrefil.

Čtěte také: Už zítra! Vyprodaný Eden uvidí velikou bitvu

Na vítězství proti Spartě čeká Dukla pět zápasů

Poslední body putovaly z Letné na Julisku na podzim v roce 2011 za remízu 0:0 u kterou z Dukly pamatují jen brankář Filip Rada, současný kapitán Marek Hanousek a Petr Malý, který dnes plní funkci vedoucího mužstva. Na vítězství proti Spartě čeká Dukla už pět zápasů a její čekání bude trvat i nadále.

Sparta drhne, přesto je spokojená

Oko fanouška nepotěšil, srdce sparťana výsledkem zahřál. Takový byl výkon Sparty proti Dukle, který stačil na jedinou branku a který je jen pouhým stínem toho, co Sparta předváděla v podzimní části. „Nemáme potřebný klid na míči, trápíme se v kombinaci a chybí nám potřebná lehkost," jmenuje chyby letenský lodivod Tomáš Požár.

Úvod zápasu však domácím vyšel skvěle. Už v 5. minutě Šural vystřelil zpoza pokutového území a Rada za jeho střelou plachtil marně. To však bylo ze strany Sparty vše a do hry se začala více dostávat Dukla. „Pro nás bylo důležité zvládnout po prohře v Jablonci utkání bodově a to se nám podařilo," usmíval se po zápase Požár, i když bylo zřejmé, že výkon jeho svěřenců mu nebyl příliš po chuti.

Naše hra není líbiva, přiznal Požár

A fanouškům Sparty už vůbec ne. Když hlasatel oznámil děkovné kolečko, Generali arenou se ozval pískot, nutno podotknut, že za předvedený výkon naprosto oprávněný. Skandování skalních fanoušků „My chceme Spartu," bylo více než výmluvné.

„Negativní reakce fanoušků nás mrzí, jejich pomoc potřebujeme, protože naše situace není jednoduchá. Na druhou stranu víme, že naše hra není líbivá, ale potřebujeme bodovat. Věřím, že příště nedáme fanouškům důvod, aby pískali," zůstává optimistou Požár.

Čtěte také: Sparta se v derby s Duklou pokusí vymanit z jarní krize