Ve hře jsou stále tři a po středečních čtvrtfinálových odvetách se dá s vysokou pravděpodobností očekávat, že zůstanou dva. Určitě to bude vítěz souboje fotbalistů Bohemians Praha s Viktorií Žižkov a nejspíš i obhájce trofeje a lídr prvoligové tabulky Sparta, jež má už z prvního utkání na hřišti druholigového HFK Olomouc jednobrankový náskok.

Viktoriáni srší sebevědomím

Viktoria Žižkov před týdnem v úvodním měření sil na svém hřišti s nováčkem II. ligy Bohemians Praha jen remizovala 1:1, jenomže i dnes se může cítit jako doma. Odveta se hraje od 17.00 v jejím areálu Horních Počernicích.

„Nesmíme však k odvetě přistoupit tak lehkovážně,“ varoval po prvním duelu trenér Stanislav Griga. Jeho svěřenci ale nadále vůbec nepochybují o tom, že uspějí. „Zvládneme to,“ tvrdí gólman Peter Bartalský. „Soupeř byl v prvním zápase neškodný, přesto jsme nevyhráli. Odčiníme domácí nezdar,“ doplnil záložník Ondřej Kušnír. Druhý tým tabulky II. ligy by měl mít přitom k dispozici kompletní kádr.

Bílek nechce žádné drama

O hodinu později na Letné začíná souboj Sparty s pátým týmem II. ligy. Na rozdíl od prvního souboje je zde favorit zcela zřetelný, a tak dá trenér Sparty Michal Bílek šanci hráčům z lavičky, i když prý podcenění Hanáků odmítá.

„Utkání na Spartě je pro každého soupeře velkým svátkem, HFK navíc nebude mít co ztratit a půjdou do toho naplno,“ varoval Bílek. „V prvním zápase v Olomouci jsme ale vyhráli 2:1 a nechceme připustit žádné drama. Uděláme vše pro klidný postup do semifinále poháru.“

Ke změnám v sestavě nutí Bílka také rozšiřující se marodka. „Zdravotní stav není po nedělním ligovém zápase na Kladně ideální. Bolestivá nakopnutí mají Sivok s Řepkou a ani jeden z nich zřejmě nenastoupí. Lýtko zlobí Huška, koleno Horvátha. Ani oni asi nebudou k dispozici,“ ozřejmil lodivod obhájce trofeje.