"Kdo viděl Krasnodar hrát, třeba proti CSKA Moskva nebo proti Dortmundu, tak musí uznat, že za určité shody několika faktorů se může dostat daleko. Jejich síla je ohromná, zejména dopředu," řekl na předzápasové tiskové konferenci Ščasný, pro kterého půjde o druhý souboj s ruským soupeřem v sezoně.

V létě Sparta vypadla v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva a podle Ščasného se s ním může Krasnodar kvalitou rovnat. "Jsou jiní než CSKA, ale jejich síla a kvalita je ohromná," uvedl kouč. "Zatímco CSKA měl některé kombinace strojově nacvičené, tak Krasnodar je schopen bleskově reagovat a měnit styl," přidal.

Jak silná je Sparta po zimní přípravě?

Experti varují, sázkaři se rozdělili na dva tábory. Zatímco jedni věří, že Sparta doma vyhraje (kurz stoupl na 2,15:1), mnozí spíše tipují to, že do osmifinále postoupí klub z Ruska. "Alespoň se ukáže, jak silná Sparta po zimní přípravě a posílení kádru pro jarní část sezony opravdu je," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

V čem spočívá další síla soupeře? "Dokážou vysoko napadat nebo jsou v hlubokém bloku a hrají na brejky. Mají to zažité a dokážou to rychle střídat. Hlavní sílu vidím v kreativitě dopředu, kde mají každý post zdublovaný," podotkl Ščasný.

Před zápasem ale neřešil jen sílu soupeře - má zásadní otazník v sestavě. Kapitán a nejlepší střelec David Lafata totiž není fit. "Pořád má individuální trénink. Uvidíme, jak na tom bude v den zápasu po rozcvičce," uvedl kouč.

Infografika k zápasu Sparta - Krasnodar

Kliknutím na obrázek ho zvětšíte.

Čtěte také: Dočkal před Krasnodarem tvrdí: Chceme, aby hra Sparty měla tvář a řád