Domácí kouč Stanislav Levý si myslel, že na tiskovce bude opět pouštět dlouhohrající desku, jeho tým ale naštěstí neprohrál

1. FC SLOVÁCKO – SPARTA PRAHA 1:1 (0:0)

Domácí kouč přišel po utkání mezi novináře rozesmátý, což u něj nebývá zvykem. Bylo vidět, jakou mu nerozhodný výsledek udělal radost.

„Když jsme nedali velkou šanci a vzápětí jsme obdrželi branku, už jsem si myslel, že na tiskovce opět pustím dlouhohrající desku, že sice hrajeme pěkně, ale není to oceněné bodovým ziskem. Nakonec se nám povedlo aspoň remizovat, i když jsme si vhledem k šancím možná zasloužili i tři body," konstatoval Stanislav Levý.

Staroměstský stadion Širůch hostil Den dětí s Hamé.
Biatlonisté byli třešničkou na Dnu dětí s Hamé

„Musím mužstvu složit kompliment, jak se k tomu hráči postavili. Teď můžou odjet na zaslouženou dovolenou a odpočinout si," dodal.
Jeho protějšek tak spokojený pochopitelně nebyl, své angažmá ve Spartě chtěl zakončit vítězně.

„Jsem zklamaný, myslel jsem, že tady urveme tři body, bohužel se to nepodařilo. Remíza je ale asi spravedlivá," uznal Petr Rada, kterého po sezoně u kormidla letenského klubu vystřídá Ital Andrea Stramaccioni.

Domácím v posledním zápase sezony z disciplinárních a zdravotních důvodů chyběli Daníček, Koné, Civič, Tetteh, Rada, Chyla a Biolek, Chvátal nemohl nastoupit, protože je na hostování ve Slovácku ze Sparty a Kubala pomáhal dorostu v boji o záchranu.

Přesto se častěji se hrálo na polovině Sparty, které dělalo problémy především mladičké duo Rezek, Machalík. Byli to však hosté, kdo mohl jít jako první do vedení, Lafatova pohotová rána ale jen prosvištěla kolem levé šibenice Daňkovy brány.

Kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski (vpravo)
Veliče Šumulikoski: Sparta je velký tým, remízu musíme brát

Pak se mohl hned třikrát zapsat do střelecké listiny Zajíc. Nejprve ale po rychlé akci prováhal ideální okamžik ke střele a obrana Sparty ho stačila zablokovat, po Rezkově centru pak z ideální pozice hlavičkoval velmi slabě.

Nejnadějněji vypadal jeho pokus z otočky, který se ale mezi tři tyče nevešel.

Těsně před přestávkou se prodral do velké šance Šimko, jeho obstřel ovšem gólman Bičík vyrazil. Domácí obránce možná mohl nahrávat lépe postavenému Zajícovi, který by dával do prázdné brány.

„V první půli jsme nehráli dobře, byli jsme u všeho pomaleji, nedrželi jsme balon, domácí byli lepší. My jsme měli jen jednu střelu," uznal sparťanský trenér, který proto o přestávce provedl dvě střídání.

„Byli jsme pak aktivnější, líp jsme kombinovali, naše hra byla lepší a také jsme se dostali do vedení. Jenže jsme si vzápětí nepohlídali standardku," povzdechl si Petr Rada.

Jeho týmu zajistil těsný náskok střídající Juliš, odpověď domácích ale byla blesková. Šumulikoski vyplul volný na malém vápně a poslal Havlíkův rohový kop k pravé tyči – 1:1.

Útočník Slovácka Tomáš Zajíc
Tomáš Zajíc: Sparta byla vrchol sezony. Šancí jsme měli víc

„Jsem rád, že jsme aspoň remizovali. Nesmí nás to ale nijak uspokojit, abychom si mysleli, že to teď půjde samo. Příští sezona totiž bude mnohem těžší. Mužstvo potřebuje posílit, zvýšit konkurenci, abychom opět předváděli takový fotbal a třeba i měli lepší výsledky," dodal Stanislav Levý.

Branky: 72. Šumulikoski – 68. Juliš, M. Kadlec. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Caletka. ŽK: Reinberk – Vácha. Diváci: 6082.

Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko – Šumulikoski – Navrátil, Havlík, Machalík, Rezek (57. Ťok) – Zajíc (89. Yu). Trenér: Levý.

Sparta: Bičík – Zahustel, Karavajev, M. Kadlec, Hybš – Vácha, Sáček (84. Čermák) – V. Kadlec (46. M. Frýdek), Lafata, Vatajelu (46. Juliš) – Šural. Trenér: Rada.

HLAVNÍ MOMENT
Blesková odpověď
Když Slovácko ve druhé půli dostalo gól, spoustu lidí včetně kouče Levého napadlo, že i přes solidní výkon opět prohraje. Kapitán týmu Veliče Šumulikoski byl ale proti, už za čtyři minuty bylo vyrovnáno.

ČÍSLO UTKÁNÍ
2
Slovácko se se Spartou utkalo v nejvyšší soutěži už třicetkrát, v sobotu se ale ve vzájemných duelech zrodila teprve druhá remíza. Poprvé si oba celky body rozdělily v sezoně 2004/2005, kdy duel na Letné skončil rovněž 1:1.

HVĚZDA ZÁPASU
Jakub Rezek
Mladý záložník Slovácka ukázal, co v něm vězí. Celý první poločas motal zadákům Sparty hlavy, zdát se o něm bude především Zahustelovi. Přestože střídal už po hodině hry, vyslechl si od fanoušků hlasitý potlesk.