Do první šance zápasu se sice dostala Steaua, když si brankář Bičík ve čtvrté minutě poradil s nebezpečnou hlavičkou Stanciua, pak už ale nebezpečné příležitosti počítala jen Sparta. Nejprve střílel z hranice vápna Dočkal, pak Lafata místo odkryté branky trefil gólmanu Nitu.

Rumunský brankář se vyznamenal i ve 32. minutě po střele Šurala. Letenský útočník se však dočkal o chvíli později, kdy po rohovém kopu otevřel skóre. Těsně před přestávkou mohla Sparta přidat druhou branku, jenže Konatého rána skončila těsně vedle tyče.

"Trvalo nám dvacet, pětadvacet minut než jsme se dostali do zápasu, byla nás patrná nervozita," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný. "Největší chyba podle mě přišla po prvním gólu, kdy jsme nepřidali další branky, protože šance jsme na to měli," přidal.

Vyrovnání z přímého kopu

Ve druhém poločase začala Steaua víc útočit a už v úvodu ji po střele Goluboviče dělily centimetry od vyrovnání. Na další příležitost se čekalo až do 66. minuty a tentokrát Spartu podržel Bičík, který vyrazil Stanciuovu tvrdou střelu. V 75. minutě už ale byl na přímý kop hostujícího útočníka krátký a Stanciu vyrovnal.

"Po přestávce jsme místo na tři obránce hráli na pět, protože halvové se stahovali moc dozadu. Ale zase musíme říct, že nás k tomu donutila síla soupeře," prohlásil Bičík. "Gól se zdí neměl nic společného, trefil to přesně a dal to do šibenice. Myslím, že by to tam spadlo, i kdyby kluci vyskočili," dodal.

Šance jsou otevřené

Odveta v Rumunsku se hraje příští týden a pokud ji Sparta i přes nepříznivý výsledek zvládne, bude mít minimálně jistotu účasti ve skupině Evropské ligy a finančního bonusu 150 milionů korun. Kdyby vypadla, čeká ji play off Evropské ligy. Případný postup do základní skupiny Ligy mistrů pak vynese 380 milionů korun.

"Druhý poločas jsme začali špatně a nepomohlo ani střídání. Přehrávali nás ve středu hřiště a přišlo potrestání," uvedl Ščasný. "Je to 1:1, takže do odvety je to pořád otevřené a není to ztracené. Musíme být ale nebezpečnější a dát branku," dodal letenský kouč.

3. předkolo fotbalové Ligy mistrů:

Sparta Praha - Steaua Bukurešť 1:1 (1:0)

Branky: 35. Šural - 75. Stanciu. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Achmüller (Něm.). ŽK: Matějovský, Zahustel, Frýdek, Kadlec - Tamas, Stanciu, Pintilii, Aganovič, Enache. Diváci: 13.257.

Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel (80. Costa), Čermák (63. Matějovský), Dočkal, Frýdek, Konaté - Šural (59. Fatai), Lafata. Trenér: Ščasný.

Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momčilovič - Stanciu, Pintilii, Tudorie (55. Popa), Achim (89. D. Popescu), Aganovič (62. Sulley) - Golubovič. Trenér: Reghecampf.