Letenští z protiútoku podruhé udeřili, dali nakonec vítěznou branku. Votroci jen snížili a prohráli 1:2. Přitom herně favorita pořádně prohnali.

Byla to velká šance. Proč jste neskóroval?
Měl jsem to na svoji horší nohu, proto jsem nic nevymýšlel a snažil jsem se jen trefit bránu. Stačilo netrefit prvního hráče před sebou, jenže to se nepovedlo.

Šlo o klíčový moment?
Kdybych dal gól, dříve bychom se dostali do hry.

Jaký byl zápas se Spartou pro vás osobně? V klubu jste vyrůstal.
Ze Sparty mě vykopli jako prašivého psa. Sice jsem šance, které jsem dostal, docela využil, ale nakonec jsem se nedokázal prosadit do kádru. Hodně mi na tomhle výsledku záleželo, doufám, že se do Sparty jednou vrátím.

Herně však duel Hradci vyšel. Souhlasíte?
Myslím, že porážka neodpovídá, není to spravedlivý výsledek. Byli jsme lepší, na Spartě se projevil i její náročný program. Jenže první gól Spartě vyhovoval, my jsme pak museli dobývat.

Co nakonec rozhodlo v její prospěch? Větší umění ve finální fázi?
Oni mají v útoku velkou kvalitu. Dostanou se do šance a dokážou ji proměnit. Sparta má větší individuality, ale přesto mě překvapilo, jak jsme ji dokázali zmáčknout. To se moc často nestává.

Zápas bojkotoval hradecký kotel, ultras nepřišli do svého sektoru. Co na jejich akci říkáte?
Doufali jsme, že lidi přijdou, a to se potvrdilo. Myslím, že nějaké spory zlepšení nepřispívají. Nic takového ještě nikdy nepomohlo. My jsme chtěli pro fanoušky uhrát lepší výsledek, bohužel se nám to nepovedlo.

TAKÉ ČTĚTE: Plzeň je podzimním mistrem. Sparta navázala na úspěch z EL