A právě pro ty byla určená sobotní akce, kterou můžeme nazvat dnem otevřených dveří.

Na každém stanovišti probíhal kousek autogramiády 

„Sedni si a já tě tady vyfotím, třeba se sem už nikdy nepodíváš," říká jeden z rozzářených tatínků svému synkovi, který si právě sedl na jednu ze sedaček na novinářské lávce. Nejenom tam se ale návštěvníci mohli jít podívat.

Připraven byl kompletní prohlídkový okruh, který začínal ve čtvrtém patře a provedl vás všemi kouty stadionu. Pro orientaci sloužily šipky na podlaze, tudíž jste se nemohli ztratit. A když jste si náhodou nebyli jisti, zda jdete správným směrem, byli vždy připraveni úslužní fotbalisté mládežnických kategorií.

Na každém stanovišti pak probíhal vždy kousek z tradiční autogramiády. Nepodepisovali se ale pouze hráči současného kádru, nýbrž také legendy červenobílého klubu, jako je například Jan Lála.

Podobná muzea fungují v Evropě 

Další velkou atrakcí se stal boardroom. Ten také není veřejnosti standardně přístupný. Zde vzniklo muzeum, kde byly vystaveny exponáty z historie červenobílého klubu.

Návštěvník sobotní akce se tak může pochlubit, že jako jeden z mála navštívil muzeum svého milovaného klubu. Ostatně v Evropě se jedná o zcela běžnou věc, že mají kluby sbírku artefaktů veřejně přístupnou.

Vstupenky zmizely během hodiny 

Ne každému se ale poštěstilo dostat se na prohlídku. Vstupenky se totiž musely dopředu rezervovat a vzhledem k velkému zájmu byly velmi rychle vyprodané.

„Počítali jsme s velkým zájmem, i proto jsme spustili internetové rezervace a během hodiny bylo vše zablokované," přiblížil tiskový mluvčí klubu Michal Býček. Zájem byl tedy skutečně veliký.

Akce se setkala se větším úspěchem 

Jak vlastně na nápad něco takového uspořádat Slavia přišla? „Chtěli jsme pojmout naši tradiční autogramiádu trochu jinak, originálněji. Už minulý rok jsme změnili místo, když se hráči podepisovali v budově CEFC. Letos jsme chtěli akci vrátit přímo do Edenu a napadlo nás toto," dodal.

Akce se tedy potkala s velkým úspěchem a je otázkou, zda se vedení klubu nerozhodne pořádat ji častěji. Jednou z variant může být i inspirace v zahraničí, kde takzvané stadium tours probíhají pravidelně.

Čtěte také: Ivan Bican říká: Život otce byl pevně spjatý s Prahou 7. Měl to tam rád