„Tenkrát jsem začal chodit na gympl s partou okolo hokejisty Kuby Klepiše, což je kovaný slávista," zmínil. Ještě než začal vyprávět o bláznivém slávistickém týdnu, usmál se: „Poslední dobou mluvím o Slavii víc než o squashi."

Nedivte se, Slavia je teď v kurzu.

Možná až moc. Překvapila mě už pondělní demise Šimáněho . A že místo něj bude Slavii šéfovat Tvrdík? Netuším, co z toho může vzniknout. Jen doufám, že program slávistického vzkříšení bude pokračovat.

I díky tomu, že Šimáně neodešel z klubu úplně? Bude se věnovat mládeži a patří mu třetina Slavie.

Je dobře, že zůstal. Veřejnost ho vnímá pozitivněji než Tvrdíka. Ten navíc o sobě řekl, že je fotbalový laik.

Neriskuje, když se nechal udělat slávistickým šéfem?

Nejde o riskování s jeho jménem, to je Tvrdíkova věc. Jde o Slavii a její osud. Nový šéf se musí obklopit experty, kteří zabrání tomu, aby vznikl chaos. Od podzimu je ale vidět, že si Tvrdík funkci ve Slavii užívá, byť někdy až příliš. (úsměv)

Jak se to projevuje? V jeho aktivitě na Twitteru či masivních zimních nákupech?

Třeba. Když jsme u nákupů: překvapilo mě, že v zimě dorazil ze Sparty záložník Hušbauer. Posil přišlo dost, teď je potřeba, aby si tým sedl. Dělám individuální sport, ale vím, že na sehrání musíte dostat čas.

Stihne podle vás Slavia projít do pohárů už letos?

Mám trochu obavy, třetí Boleslav a čtvrtý Liberec moc neztrácí. Ale nemyslím si, že kdyby se do pohárů nepostoupilo už letos, že by čínský investor vycouval. Něco mi říká, že dokud bude mít CEFC v Česku svůj byznys, zůstane i ve Slavii, kterou má jako doplněk pro dotváření pozitivní image.

Funguje to?

Víte, současná Slavia je pro mě trochu neprůhledná, což se pak odráží na hřišti: chvílemi jsem spokojený, chvílemi se děsím. Teď si přeju to, co ostatní slávisté. Aby se utišily turbulence v zákulisí a Slavia zase patřila na špici.

Čtěte také: Slavia v 'novém' hávu? Uhrin takový 'blázinec' nezažil, Tvrdík byl v kabině

Martin Mls