Šimáně - minoritní akcionář v tradičním klubu - po půl roce ve funkci předsedy představenstva Slavie na svůj post rezignoval a v pondělním prohlášení za důvod označil rozdílné názory na řízení klubu i to, že necítí respekt ke své pozici.

Tvrdík - zástupce majoritního vlastníka CEFC - poté na twitteru napsal, že jedním ze dvou důvodů je potvrzení Uhrina. Před pár dny na sociální uvedl, že kouč je nejbližší rok neodvolatelný. Naznačil tak, Šimáně měl na trenéra jiný názor.

Tvrdíkova komunikace přes twitter

"Vyzval jsem ho (Tvrdíka), aby zveřejnil dementi. Otázka setrvání trenéra Uhrina, respektive sportovního ředitele Jinocha ve Slavii, se vůbec neřešila," řekl Šimáně pro Aktuálně.cz a odmítl spekulace některých médií, že jako náhrada za Uhrina už byli vytipovaní trenéři Karel Jarolím či Jaroslav Šilhavý.

Jedním z důvodů jeho rezignace prý byla právě Tvrdíkova komunikace přes twitter. "Jedním z opravdu velkého množství důvodů, proč jsem z funkce prezidenta Slavie odstoupil, byly právě i tyto příspěvky pana Tvrdíka. Nebylo to poprvé, co na twitteru publikoval o své vůli něco, co s jinými nekonzultoval," doplnil Šimáně. Další důvody odstoupení nechtěl říct.

Záchrana před možným krachem

Navzdory své rezignaci si hodlá ponechat čtyřicetiprocentní podíl v klubu. Čínská společnost, kterou v Evropě zastupuje Tvrdík, vlastní šedesát procent akcií. Oba noví majitelé na podzim zachránili slavný klub před možným krachem. Slavia měla velké finanční problémy a čelila insolvenčnímu řízení.

Klub uvedl, že Šimáněho odstoupení z pozice šéfa nijak nemění ambice Slavie, která se chce vrátit do pohárů. Dozorčí rada a představenstvo na pondělním večerním mimořádném zasedání potvrdily, že trenér Uhrin i sportovní úseku mají dál důvěru.

Zároveň daly vedení klubu za úkol přípravu mimořádné valné hromady, která by měla posílit rozpočet Slavie.

Čtěte také: Šok ve Slavii: Šimáně už nebude šéfem klubu. Tvrdík ho naštval s Uhrinem