„Přáli jsme si vítězství, takže jsme rádi, že se nám povedl takový vstup do skupiny. Začali jsme velice dobře, dali gól a mohli přidat další, ale zahodili jsme několik brejkových situací,“ hodnotil zápas trenér vítězů Jaroslav Šilhavý.

Laštůvka, Hušbauer, Ngadeu, van Buren, Bořil, Škoda, Rotaň. Takhle silnou lavičku neměla Slavia už hodně dlouho. Potvrdily se předpoklady, že trenér Šilhavý bude šetřit síly klíčových hráčů na nedělní derby. Proti Maccabi se do branky postavil Kovář a na hrot útoku čerstvá posila Necid. Pohárovou premiéru si v sešívaném dresu připsali také Sobol s Hromadou.

„Kvůli derby naskočilo několik hráčů, kteří dlouho nehráli. Všichni ale mají velkou kvalitu a odehráli to s nulou, takže musíme být spokojeni,“ chválil své svěřence trenér.

Utkání 1. kola základní skupiny A fotbalové Evropské ligy: SK Slavia Praha - Maccabi Tel Aviv, 14. září v Praze. Střelec jediného gólu Tomáš Necid ze Slavie se raduje po utkání.
Tomáš Necid: Mohli jsme utkání dohrát klidněji
Ze zápasu FCSB - FC Viktoria Plzeň
Plzeňská Viktoria rumunské prokletí nezlomila

Nutno dodat, že dnešní sestava Slavie předváděla snad nejaktivnější fotbal, jaký tým z Edenu v této sezoně hrál. Tedy alespoň v prvním poločase.

Slávisté byli od začátku zápasu lepší a izraelský soupeř, hnaný velmi početnou skupinou fanoušků, se musel bránit. To vydržel pouze dvanáct minut a pak se poprvé ke slovu dostal Necid, když poslal míč do sítě přesnou hlavičkou o tyč.

Domácím vstřelený gól nalil čerstvou krev do žil a chybělo jen málo k tomu, aby do šaten odcházeli s vedením 3:0. Souček ale v ideální pozici pálil jen do gólmana a Necid ve skluzu z těsné blízkosti netrefil branku.

Zápas Evropské ligy FC Zlín vs. FC Sheriff na Andrově stadionu v Olomouci
Ševci na úvod EL vyválčili s Tiraspolem bezbrankovou remízu

Aktivní fotbal pokračoval i po přestávce. Před Kovářem to poprvé vážněji zahořelo až po hodině hry, útočník Kjartansson se ale z úhlu neprosadil. Po následném rohu to Maccabi zkoušelo znovu, ale i tentokrát zaúřadoval stoper Deli, který se vrátil do sestavy po pauze zaviněné zraněním.

Jak čas ubíhal, tak slávisté se začali soustředit na udržení náskoku a hosté se dostali více do hry. Čtvrt hodiny před koncem se podruhé zaradoval Necid, ale pomezní sudí odmával ofsajd. A když se na druhé straně neprosadil ani tvrdou střelou z dálky Davidzada, mohli slávisté se svými fanoušky začít slavit.

„Soupeř ve druhém poločase přidal a měli jsme s tím trochu problémy. Nervy to byly až do konce, ale zvládli jsme to,“ usmíval se spokojený Šilhavý.

Pohárová výhra je doma. Teď musí červenobílí přepnout hlavy na nedělní derby.