„Fotbalisté Villarrealu nerozlišují utkání doma nebo venku. Kdyby se zopakovala přestřelka, tak by se určitě nikdo nezlobil. Očekávám podobný způsob hry, čeká nás velice kvalitní soupeř, kterého pořád považuji za favorita skupiny. My se budeme snažit, abychom znovu překvapili a třeba bodovali,“ vzkazuje fanouškům i soupeři trenér Slavie Šilhavý.

Po třech odehraných zápasech se oba dnešní soupeři dělí o první místo v tabulce skupiny A s pěti body. O jediný méně má třetí Astana, o další tři zpět je pak Maccabi. Nic tedy nebude ještě rozhodnuto, ať večerní bitvy skončí jakkoliv.

„Že se pereme o první místo s Villarrealem, je taková přidaná hodnota už tak významného zápasu,“ přiznává záložník Jan Sýkora.

Trenér zlínských fotbalistů Bohumil Páník pózuje na stadionu v Kodani s univerzálem Tomášem Janíčkem.
Kouč Zlína Páník před EL: Oba celky čeká zápas pravdy. Už není kam uhnout

„Vítězstvím bychom si hodně pomohli, ale ještě by to neznamenalo, že je s postupem hotovo. Jsme v polovině a dnes se ještě určitě nerozhodne o tom, kdo půjde dál a kdo bude ze hry. Maccabi hraje doma s Astanou a může se to ještě celé zamotat. Bodový zisk by nám ale určitě pomohl pro zbytek skupiny i celého podzimu,“ má jasno Šilhavý.

Zápas bude mít hodně slavnostní nádech. Přesně před 125 lety byl klub z Edenu založen, a tak by bylo vítězství tím nejhezčím dárkem.

„Bylo by to opravdu krásné spojení, kdyby se nám zápas povedl. Ale samo o sobě je svátkem utkat se v Evropské lize s takovým soupeřem. Očekáváme plný stadion a atmosféra nás požene dopředu, aby každý z hráčů předvedl svůj nejlepší výkon,“ těší se trenér.

Radek Šírl
Flastr pro Šírla. Za řádění v divizi si nezahraje dva roky

A těší ho i fakt, že kromě dlouhodobě zraněných Šventa s Mešanovičem se mu vyprázdnila marodka a k dispozici má všechny hráče.

Ve Španělsku se Slavii vydařil úvod a po půl hodině hry vedla 2:0.

„Musíme hrát stejně. Těžko je přehrajeme kombinačně, tak je zapotřebí vycházet z poctivé obrany do kvalitního útoku. Ze dvou střel jsme dali dva góly,“ vzpomíná Sýkora.

Bitvou s těžkým a kvalitním španělským soupeřem ale slávistům klid nezačne. Hned o pár dnů později je čeká šlágr ligového podzimu v Plzni. „Bude to veliké utkání pro celou veřejnost, ale teď myslíme pouze na Villarreal,“ míní Šilhavý.

Kouč Karel Jarolím.
Období klidu. Jarolím ukázal vyvolené pro Katar