Plzeň a Zlín to také nebudou mít snadné, ale jejich soupeři nebudí až takový respekt jako tým z východu Španělska. Západočeši narazí na švýcarské Lugano, Zlínští doma přivítají dánský celek FC Kodaň. A půjde o dost, všechny dnešní zápasy mohou hodně napovědět o postupových ambicích jednotlivých českých mužstev. Nejlepší bilanci z úvodních dvou zápasů má Slavia, která vybojovala čtyři body za výhru nad Maccabi a remízu v Astaně. Ve Španělsku se bude bojovat o první místo ve skupině.

Hráči HC Sparta.
Sparta spoléhá na vyrovnanost útoků

„Čtyři body jsou dobrá bilance, ale pořád platí to, co jsem říkal bezprostředně po losu. Že Villarreal je velký favorit skupiny. Má velikou kvalitu, ale my se budeme snažit jim to co nejvíce znepříjemnit. Kdyby se nám povedlo vybojovat bod, byli bychom rádi,“ vzkazoval trenér Slavie Jaroslav Šilhavý z pražského letiště těsně před odletem.

Největší hrozbou bude Bakambu

Největší hrozbou pro jeho svěřence bude útočník Bakambu. Jeho bilance je obdivuhodná. Tento kanonýr totiž dal posledních šest gólů svého týmu, zaskvěl se především v posledních dvou kolech španělské ligy, kdy zařídil výhry v Gironě 2:1 a s Eibarem 3:0. Moc dobře o jeho schop-nostech vědí i sparťané, kterým v předminulé sezoně nasázel ve dvojzápase čtyři góly.

KH Kopřivnice – HC Dukla Praha 34:32
Beze změn. Dukla podržela hráče i trenéry

„Jeho bilance je neskutečná. Sledovali jsme ho na videu a je velice silný a rychlý. Je to ale také o tom, jaké balony dostává. My se musíme snažit, aby je vůbec nedostával,“ odkrývá možnou cestu k úspěchu obránce Pražanů Jakub Jugas. „Není to ale jen o něm, celý tým hraje výborně. Máme k nim respekt, ale rozhodně ne strach. Sám jsem na tu konfrontaci zvědavý, beru je jako zatím nejtěžší soupeře v této sezoně,“ dodává trenér.

Ten s sebou nemohl vzít trio marodů Švento, Mešanovič a Ngadeu. Slávisté nebudou hrát pouze o prvenství ve skupině, ale také o prolomení neúspěšné série venkovních zápasů. Na evropské scéně se totiž slávisté radovali na hřišti soupeře naposledy v létě roku 2007. „Nejvyšší čas něco uhrát také venku, velikou cenu bude mít každý bod,“ přiznává Jugas.

Velká bitva začíná ve Villarrealu dnes ve 21.05.

InfografikaZdroj: Deník

Třeboradice. Ilustrační foto.
Nejkvalitnějšímu ročníku zatím dominují Třeboradice