Lídr slávistické ofenzivy odehrál přes půl hodiny, než ho na polovině hřiště zezadu fauloval bez míče rakouský reprezentant Dragovic. Škoda musel ze hřiště a místo něj šel na trávník Mešanovič.

„Milan má zranění v oblasti nad kotníkem. Snad by se nemělo jednat o nic vážného, ale konkrétní diagnózu určí až vyšetření v Praze," uvedl následně pražský klub na twitteru.

„Právě proto jsme posilovali v útoku. Máme Mešanoviče a Železníka. Byl bych nerad, kdyby Milan chyběl v prvním zápase, ale uvidíme zítra. Byl to zákrok na červenou kartu a nejsme rádi, že se zranil. Já ale pevně věřím, že bude v pořádku," uvedl trenér Dušan Uhrin mladší.

Červenobílí hráli s úřadujícím ukrajinským šampionem, kterého v Lize mistrů čeká Manchester City, vyrovnanou partii. V první půli drželo více míč Dynamo, ale do šancí se nedostávalo. Po změně stran převzali otěže slávisté. V 53. minutě se přesnou střelou k zadní tyči prosadil Zmrhal a za pět minut zakončil únik gólem Mešanovič. Soupeř v závěru snížil po Velosově trefě z přímého kopu.

Ostrý start s Brnem

„První půle byla velice kvalitní, Dynamo pak prostřídalo všechny hráče a trošku se to zhoršilo. Dynamo hraje Ligu mistrů, je to soupeř na vysoké úrovni. Jsem rád, že jsme v první půli odehráli vyrovnanou partii a naše poslední utkání v Marbelle zvládli vítězně," řekl Uhrin.

Slavia vítěznou generálkou nad účastníkem Ligy mistrů podtrhla povedenou zimní přípravu. Pražané po příchodu osmi posil vyhráli devět z deseti přípravných duelů, podlehli pouze druholigovému Ústí nad Labem 0:2. Na soustředění ve Španělsku zvítězili ve všech čtyřech zápasech. Do jarní části ligy vstoupí Slavia příští sobotu domácím utkáním s Brnem.

„Vždycky chci, aby mužstvo vyhrávalo. Všechno ukáže až soutěž a ta nám začne až za týden. Máme doma ostrý start s Brnem, takže se ukáže, zda přípravu zužitkujeme," konstatoval Uhrin.

Přípravné fotbalové zápasy

Slavia Praha – Dynamo Kyjev 2:1 (0:0)
Branky: 53. Zmrhal, 58. Mešanovič – 85. Veloso.
Sestava Slavie: Berkovec – Bořil, Bílek (69. Latka), Deli (78. Frydrych), T. Jablonský (87. Holík) – Souček – M. Vukadinovič (81. Mikula), Hušbauer (83. Piták), Zmrhal (87. Černý) – Železník (69. Barák), Milan Škoda (34. Mešanovič). Trenér: Uhrin ml.

Bohemians Praha 1905 – Gaz Metan Medias (Rum.) 1:0 (0:0)
Branka: 87. Havel.
Sestava Bohemians: Fryšták – Hašek, Šmíd, Škerle, Havel – Čížek, Hradecký, Hubínek, Akulinin, Bartek – Schick.

Bohemians 1905 – Irtyš Pavlodar 3:0 (1:0)
Branky: 13., 71. z pen. a 88. Mikuš.
Sestava Bohemians: Zlámal – Čögley, Krch, Gajič, Švec – Jindřišek – Prošek, Lulič, Jirásek, Mosquera – Mikuš. Trenér: Pivarník.

Čtěte také: Tři duely, tři výhry. Slavia porazila i Poznaň. Uhrin: Zatím to nic neznamená