Turecká média měla před pár dny jasno: „Trézeguét odletěl do Prahy na lékařské testy a podepíše smlouvu na čtyři roky.“ Fanoušci už si mnuli ruce, a těšili se, že padne přestupový rekord. Turecká Kasim-pasa, které třiadvacetiletý Egypťan patří, si hráče cení na téměř šest milionů eur, což je částka přesahující 150 milionů korun.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc 11. března v Praze. Zleva Šimon Falta vs. Pavel Bucha.
Válka fotbalové Slavie s talentovaným Buchou a agenty. Kdo vyhraje?

Jednání se ale zasekla a egyptský sportovní web přinesl zprávu přímo od Trézeguéta: „Stále jsem hráčem Kasimpasy. Nejsem si jistý, zda odejdu, nebo zůstanu. Nechávám si otevřené všechny možnosti.“

Do hry se totiž vložil další hráč Galatasaray Istanbul. Záložníkovi může nabídnout lepší podmínky, o mnoho věhlasnější položku do pracovního životopisu a hlavně účast v základní skupině Ligy mistrů.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Fastav Zlín 4. května v Praze. Bogdan Vatajelu.
Neklidné léto fotbalových týmů: Slavia vyhlíží Egypťana, Sparta hledá tvář

„Šance, že Trézeguét přijde do Slavie, pořád žije. Chvílemi létá procenty nahoru, pak zase dolů,“ přiznává slávistický kouč Jindřich Trpišovský. Vedení klubu z Edenu si vytipovalo několik drahých zahraničních fotbalistů a má za cíl přestup alespoň jednoho dotáhnout do zdárného konce.

„Trézeguét je jeden ze tří hráčů, které jsme sledovali hodně dlouho, kdyby nic nevyšlo, tak by to pro nás byl problém,“ přiznává. „Bylo by hodně složité hledat někoho, o kom nemáme úplný přehled,“ dodává. Na Slavii se tedy čeká. Ovšem otázkou je, jak dlouho.

Teplice - Slavia
Dobojováno. O milionářské Lize mistrů může snít Slavia