„Zápas jsme ztratili, protože jsme neproměňovali a z mnoha příležitostí nezvýšili své vedení. Proto odjíždíme jen s bodem,“ prohlásil očividně zklamaný slávistický trenér Jaroslav Šilhavý.

Český fotbal. Ilustrační foto.
Naděje pro český fotbal: Plzeň zářila, Slavia dobře nakročila

Na straně Jablonce panovala spokojenost

Divoké sny musely ze spaní budit zejména útočníka Milana Škodu, který byl v prvním poločase nejvíce vidět. Ovšem místo toho, aby se dotáhl na devítigólového lídra střelecké tabulky Krmenčíka, zahazoval jednu šanci za druhou. V té největší orazítkoval hlavou břevno. „Od první minuty jsme domácí zatlačili a vytvářeli si příležitosti. Zápas jsme ztratili v prvním poločase, nakonec i v druhém jsme měli další šance. Byli jsme takoví bohorovní, jako by se nám nemohlo nic stát. Nakonec je z toho 1:1 a ještě jsme se klepali, abychom neprohráli,“ nechápal trenér Šilhavý.
Na jablonecké straně panovala s bodem pochopitelně spokojenost. I když chyběl jen kousek a domácí mohli brát všechny tři. To když osm minut před koncem nepropálil zblízka brankáře Laštůvku Zelený.

Hráči Slavie.
Plzeň nemá konkurenci. Narazila také Slavia

Remíza Slavii mrzí 


„Škoda, kdyby míč trefil, tak jsme vytěžili maximum. S remízou jsem ale spokojený, protože první poločas jsme dostali pořádnou lekci,“ řekl jablonecký trenér Zdeněk Klucký.
Úřadující mistři tak v duelu 15. kola nejvyšší soutěže nevyužili nedělního zaváhání Plzně v Teplicích (0:0)  a na třetím místě na ni ztrácí nadále čtrnáct bodů.
„Remíza nás mrzí nejen kvůli Plzni, ale především kvůli sobě. Venkovních ztrát už je moc,“ smutnil Šilhavý.
Napravit je Slavia může už v pátek, kdy doma hostí Ostravu.