„Je to hodně nepříjemné, že jsme opět nevyhráli. Věřil jsem tomu, že to zlomíme. V prvním poločase jsme měli dostatek příležitostí, abychom se dostali do vedení, bohužel šance, které si vytvoříme, neproměníme. Ale to už se opakuju…" kroutil na tiskové konferenci hlavou domácí lodivod Petr Rada.

V prvním poločase sledovalo pět tisícovek diváků výbornou fotbalovou podívanou. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a zejména domácí hráli v té době prim. Ani z těch nejnadějnějších pozic se ovšem nedokázali prosadit a málem to byli hosté, kteří otevřeli skóre, když trefili tyč.

Úvodní gól si ale přece jen připsali Středočeši, když se krátce po změně stran nedohodla domácí obrana a Čontofalského přeloboval Štohanzl. Domácí tak museli vrhnout všechny síly do útoku a jejich snaha nakonec byla odměněna vyrovnáním Mičoly.

„Do druhého poločasu jsem hráče upozorňoval, ať jsou opatrní, že může přijít jedna rozhodující šance hostů. A ta přišla. Škoda tu svou neproměnil a z protiútoku jsme dostali gól po fatální chybě. To je to, co nás trápí," dodal Rada, který byl rád alespoň za to, že mu vyšel tah se střídáním a Mičola zařídil alespoň bod.

„Hru oživil svou rychlostí, každá branka mu pomůže. Pro něj je to povzbuzující," řekl.

Příští utkání čeká na Slavii v Brně. „Nevyvíjí se to dobře. Musíme zabojovat kolektivem a semknutostí. Musíme věřit, že zabodujeme teď v Brně," burcuje kouč Slavie.


Jak šly minuty?

7. minuta: domácí obránce Bortel zastavil míč ve vápně rukou, ale rozhodčí nepřehlednou situaci nepostřehl
8. minuta: v obrovské šanci Slavie mířil Gecov hlavou vedle
23. minuta: další tutovka domácích, Škutkovu střelu Müller jen tak tak vyškrábl
37. minuta: stoper a pro tento zápas i kapitán Slavie Dobrotka se vydal na úprk přes celé hřiště a po pěkné kombinaci jeho střelu Müller chytil
40. minuta: po velkém závaru před boleslavskou brankou střílel Zmrhal nad
42. minuta: mohlo udeřit na druhé straně, Bořil napálil míč do tyče
55. minuta: Štohanzl (Boleslav) nebezpečně střílel, míč o pár centimetrů minul branku
61. minuta: Škoda (Slavia) ve vyložené šanci skvěle zasahujícího Müllera nedokázal překonat
66. minuta: Štohanzl (Mladá Boleslav) přeloboval Čontofalského a hosté vedou
81. minuta: po velikém závaru je vyrovnáno. Míč se dostal k Mičolovi, který propálil Müllera „houslemi" – 1:1


Mičola: Na tabulku raději nekoukám

Naskočil do hry ze střídačky a v 81. minutě propálil po obrovském závaru všechno, co mu stálo v cestě. Tomáš Mičola svým prvním gólem v sešívaném dresu zachránil Slavii proti Boleslavi remízu. Raději by ale konečně slavil vítězství.

Vzhledem k průběhu zápasu je nakonec bod pro Slavii málo, souhlasíte?
Opakuje se to, co se stávalo už na podzim a teď na jaře v Olomouci. Nehrajeme špatně, ale neproměňujeme stoprocentní šance. Do poločasu jsme mohli vést o dvě branky, místo toho jsme ale po hloupé chybě inkasovali. Proti Boleslavi se zápasy těžko otáčejí.

Věřil jste, že nakonec můžete dát i vítězný gól?
Boleslav má vzadu zkušené hráče, uhlídali si to. Možná jsme se měli ještě víc tlačit dopředu a obrátili bychom to. Vzhledem k tomu, v jaké jsme v průběhu utkání byli situaci, tak nakonec aspoň, že máme jeden bod.

Mířil jste při vaší gólové střely gólmanovi mezi nohy?
Chtěl jsem to propálit. Když jsem dřív nad střelami uvažoval, šlo to do brankáře, tak jsem zvolil to nejjednodušší řešení. Jsem rád, že to šťastně prošlo mezi obráncem a gólmanem a že jsem konečně dal gól. Hlavně, abychom teď vyhráli v Brně a udělali nějakou sérii a odpoutali se od spodku.

Pohled na tabulku vás 
nestraší?
Já na to nechci ani koukat, ale je to samozřejmě vidět všude. Už jsme si i s několika kluky řekli, že dokud nevyhrajeme, tak se neoholíme. Musíme uhrát vzadu nulu nedostat gól a začít vítězit. Co nejdřív.   (oz)