Televizní záběry hovoří jasně. Byla to ruka! Dokonce to zachytili i fotografové.

Co se v nedělním utkání (hosté vyhráli 2:0) stalo? Aidin Mahmutovič po půlhodině hry - za nerozhodného stavu - hlavičkoval Ordošův centr do odkryté brány. Jenže u brankáře Davida Bičíka zasahoval i Lukáš Vácha. Míč nemohl trefit hlavou, zato pravá ruka vylétla k balonu. Trefila jej?

"Okamžitě už o poločase jsem to řešil, ať po utkání nevypadám jako blbec. Vácha mi řekl, že po tom chtěl sáhnout, nicméně tam sáhl Bičík a byl to jeho zákrok. Oba jsou to hráči, u kterých o tom nemám důvod pochybovat," řekl Ščasný.

Hostující gólman prý neviděl (a nemohl vidět), zda se balonu dotkl i Vácha.

"Já se přesouval a vyrážel to. Netuším, jestli to štrejchnul. To je taková rychlost, že člověk nemá čas si všimnout, kdo to tečuje. Vašon (Vácha) říkal, že to nevyrážel, že se nedotkl. Já si z toho odnesl vykloubený prst," poznamenal Bičík.

Ordoš: U toho chlapce se tomu nedivím

Hlavní postava ožehavé situace tentokráte mezi novináře nepřišla. Odůvodnění? Letenský klub ho nepustil a vzkázal: "Musí vám stačit Bičík."

O pauze ale člen širšího kádru reprezentace tvrdil, že míč chtěl zasáhnout, ale nezasáhl… Posléze ve stejném duchu mluvil pro Českou televizi.

Kontroverzi nevyjasnil ani olomoucký záložník Michal Ordoš, který od postranní čáry na Mahmutoviče centroval a situace měl v zorném úhlu. "Já jsem to vůbec neviděl. Myslel jsem, že to vyrazil Bičík. Až mi řekli, že to vyrazil Vácha rukama… U toho chlapce se tomu ani nedivím," řekl Ordoš.

Sudí Paták na sporném okamžiku neshledal nic závadného. Olomouc nechal zahrávat rohový kop. Ale je zřejmé, že Vácha měl jít předčasně do sprch a Sigma kopat penaltu.

Každopádně… Andrův stadion se stává místem prazvláštních událostí. Před dvěma týdny na něm dohrával olomoucký bek Martin Hála se dvěma žlutými kartami zápas s Plzní.

Čtěte také: Sparta zvládla těžký mač v Olomouci. Sporný moment: Vácha zabránil gólu