Schick v 60. minutě nahradil Tomáše Čížka a v 64. a 79. minutě zvýšil dvěma góly na 3:0. "Nevím, jestli životní zápas, ale jsem rád, že jsem týmu takhle pomohl ze střídačky. Jako žolíkovi se mi ještě nikdy nepovedlo takhle dát dva góly, ale myslím, že už jsem jeden gól dal, když jsem přišel," řekl Schick.

Nejprve na přelomu 63. a 64. minuty přebral míč na pravé straně, navedl si jej do středu a střelou z hranice vápna trefil místo přesně u tyče. "V lize určitě můj nejhezčí gól. Dělám to rád, že to takhle navedu do středu a levačkou zkusím trefit ten zadní prostor brány. Padlo to tam hezky," pochvaloval si devatenáctiletý talent.

V 79. minutě pak uklidil míč z přímého kopu zblízka hlavou do brány a připsal si čtvrtý gól v ligové kariéře. "Byla to standardka, propadlý balon na zadní tyči a já to z blízkosti hlavou usměrnil do brány. Pomohl mi ten gól na začátku, že jsem to hned takhle trefil. Trošku to z vás spadne," přiznal Schick.

Střelecká forma

Sobotním představením potvrdil dobrou střeleckou formu z poslední doby. Během reprezentační přestávky zařídil jediným gólem výhru jednadvacítky 1:0 v kvalifikaci proti Belgii. "Padá mi to tam, celkem se mi teď daří. Možná je to i trochu o štěstí. Doufám, že to takhle bude střelecky pokračovat," přál si Schick.

Před pár dny přitom zápolil s nemocí. "Minulý týden jsem měl nějaké problémy s průduškami. Měl jsem kašel, rýmu, taková klasická chřipka," podotkl Schick.

Těší ho, že se Bohemians posunuli tabulkou vpřed. Z posledních tří kol získali sedm bodů a jsou třináctí. "I když jsme byli pod tlakem, dokážeme zahrát slušné zápasy. Je dobře, že se to teď rozjelo a už to není jen po bodu. Baník je teď trochu odříznutý, s Jihlavou jsme mu trochu odskočili. Chceme dál sbírat body, abychom se nemuseli ohlížet na další týmy," dodal Schick.

Čtěte také: Bohemians porazili Ostravu 3:1 a poskočili na třinácté místo