Letenští sice stáhli ztrátu na Viktorii na osm bodů, ale jejich kouč se nechtěl o titulu bavit. Jde mu o to hlavně předvést dobrý výkon a Plzeň porazit, přestože pražské mužstvo trápí marodka a úbytek sil z náročného programu po tažení do čtvrtfinále Evropské ligy.

"Je to pro nás určitě povzbuzení hlavně pro ten nedělní zápas. Máme za sebou vítězství v závěru a myslím, že nám to nalije novou krev do nedělního zápasu," řekl novinářům Ščasný po výhře na Dukle, o které rozhodla sporně nařízená penalta z nastaveného času.

Sparta tak na poslední chvíli zažehnala hrozbu, že by Plzeň na Letné v případě výhry mohla slavit titul. "Přiznám se, že jsem to jako motivační prvek před zápasem (na Dukle) použil. Ale jedna věc je motivace a druhá je pohyb hráčů. Z každého pohybu jsem viděl, že hráči jsou z náročného programu unavení. Klobouk dolů před klukama, že zápas obrátili," uvedl Ščasný.

Věří, že plná Letná hráče nabudí

Po předešlé remíze 2:2 na hřišti Bohemians 1905 už označil titul za téměř ztracený. "Nechci se v tuhle chvíli pouštět do diskuzí o titulu. Co chci, je, abychom předvedli proti Plzni výborný výkon před vyprodanou Letnou. Musíme zmobilizovat síly na ten zápas a zvládnout ho tak, jak jsme v této sezoně zvládali těžká utkání," řekl Ščasný.

"Celá liga se hraje pro to, abyste se dostali do Evropy a v té Evropě něco ukázali. Nám se to letos mimořádně povedlo, máme z toho všichni radost. Ale víme, že kdybychom porazili Plzeň, je to takové vyšperkování bez ohledu na to, jestli máme šanci na titul, nebo ne," dodal kouč.

Připustil ale, že Sparta už je z náročného programu na pokraji vyčerpání, a kdyby se hrálo v sobotu, hráči by neměli dostatek sil. "Pevně věřím, že nám ten den navíc strašně pomůže. Nebude to optimální z hlediska pohybu, ale zase nezapomeňte, že hrajeme doma před plným stadionem. To ty kluky hrozně nabudí," uvedl Ščasný.

Čtěte také: Plzeň má obdivuhodnou sérii, řekl Vácha. Sparta ještě touží rozhodit rivala