"Mám radost, los je to velmi atraktivní, především pro diváky. Osobně se těším na další konfrontaci s italským fotbalem. Na San Siru to bude skutečný fotbalový svátek," řekl pro klubový web Ščasný, jehož svěřenci v osmifinále minulého ročníku EL vyřadili Lazio Řím po výsledcích 1:1 doma a 3:0 venku.

"Udělalo to radost nejenom mně, ale i celé Spartě a klukům. Před losováním jsme si přáli Manchester (United), pak nejčastěji padal právě Inter. Je to tradiční velkoklub s historií, má toho hodně za sebou, krásné město i italský fotbal… Z hlediska atraktivnosti těžký soupeř, ale s tím prvním košem jsme nadmíru spokojeni," doplnil obránce Michal Kadlec.

Sparťané se těší i na souboje s anglickým Southamptonem. "Je to podobně super los jako Inter. Také těžký soupeř, který minule skončil v anglické lize šestý, hráli výborný fotbal, takže nás nečeká nic jednoduchého," upozornil jednatřicetiletý stoper Kadlec. "I tady to budou výjimečné zápasy, čeká nás tradiční ostrovní tým a doma očekávám taktéž vyprodaný stadion," přidal Ščasný.

S Hapoelem Beer Ševa ho čeká premiérová konfrontace s izraelským fotbalem

"Jeho výsledky v této sezoně hovoří za vše. Viděl jsem je proti Olympiakosu a hráli výborně. Sice teď úplně dobře neznám sílu Celticu, ale to, že mu dokázali dát dva góly doma i venku a ještě nedali penaltu, je velkým varováním," prohlásil devětapadesátiletý Ščasný.

Letenský čtvrtfinalista minulé sezony postoupil do Evropské ligy po čtvrtečním domácím obratu se Sönderjyske (3:2) a předchozí remíze 0:0 v Dánsku. Sparta si podzimní fázi EL zahraje potřetí za sebou. "Skupina je pěkná, favoriti asi budou Inter a Southampton, když to vezmeme i podle lig, kde hrají, a co tam mají za hráče. Ale myslím, že v minulosti Sparta dokázala, že i s takovými týmy se umí rovnat a porazit je. Nás i fanoušky čekají krásné zápasy. Budeme se na to těšit a uděláme maximum, abychom z té skupiny postoupili," uvedl Kadlec.