Nejvyšší porážka v třetiligové éře dokresluje rozpačitý podzim Viktorie. „Černá kaňka v novodobé historii, zaslouženě vysoká porážka,“ komentují nezdar v táboře Viktorky.

Vltavín nastupoval do utkání jako druhý nejlepší celek tabulky za suverénní Chrudimí. Že nasází o sedm příček níž figurujícími rivalovi z Prahy-východ půltucet branek, na to by před utkáním vsadil málokdo.

Ještě v poločase platil bezbrankový stav. Jenže zkraje druhého odemkl čtvrtou nejlepší obranu soutěže bývalý sparťan Abena. Po pěti minutách Pražané přispěchali s pojistkou. „Tam se podle mě zápas zlomil,“ měl jasno brankář Jiren František Kafka. „Chtěli jsme dát kontaktní a později alespoň čestný gól, soupeř čekal na brejky a další čtyři využil,“ nemluvilo se Kafkovi lehce.

Ilustrační foto.
Vánoční nákupní horečka stoupá. Poptávka firem po brigádnících je obrovská

Zklamání hostů bylo o to větší, že do poločasu drželi v Holešovicích krok. „V první půli jsme hráli dobře, vyrovnané utkání. Kromě jednoho zaváhání jsme soupeře do ničeho nepustili. Bohužel ani my jsme si nevypracovali stoprocentní příležitost,“ popisoval ještě ne devatenáctiletý Kafka.

Pro aktuálně nejmladšího gólmana v ČFL je při premiéře mezi dospělými každý podzimní zápas velkou školou, takový fičák pochopitelně zažil poprvé v kariéře. „V dospělém fotbale můj zatím nejhorší výsledek, určitě nic příjemného,“ utrousil v narážce na šest gólů inkasovaných v rozmezí sedmatřiceti minut.

Nevlastní bratr plzeňského gólmana Aleše Hrušky se jinak úspěšně pere s šancí, kterou od trenéra Čvančary dostává. Věří, že debakl na tom nic nezmění. „Do každého zápasu dávám nejvíc, co mohu, a snažím se být lepší a lepší. Je to náročné. Hodně mi pomáhají kluci,“ ohlíží se gólman za svým podzimem, v němž mezi tyčemi chyběl jen jednou.

Výlov na Loko byl negativně rekordní i pro celý tým, dosud nejtvrdší náraz Jirny zažily ve třetí lize před dvěma lety. Ani 1:6 na hřišti rezervy Táborska tehdy neohrozilo pozdější prvenství v soutěži. Už sedmá porážka aktuální sezony ovšem prohloubila ztrátu na čelo už na propastných 19 bodů.

„Chtěli jsme hrát na čelních příčkách,“ přiznává Kafka. „Ve většině zápasů hrajeme lépe než soupeři, ale dáváme málo gólů. Musíme teď vyhrát poslední zápas proti Benešovu, odpočinout si a v zimě pracovat,“ nabízí odchovanec poděbradské Bohemie recept na vylepšení desáté pozice.

Výroční koncert se konal ve Sboru českých bratří v Mladé Boleslavi.
Smíšený pěvecký sbor Boleslav oslavil 160 let