První důležitý tah v nové funkci předsedy Českého fotbalového svazu Ivanu Haškovi nevyšel.

Jeho představa, že reprezentační výběr by měl ve zbytku kvalifikace o mistrovství světa 2010 v Jihoafrické rebublice vést Karel Jarolím, padla.

Současný trenér mistrovské Slavie mu totiž ve středu večer oznámil, že národní tým nepovede.

„Velice si vážím nabídky vést českou reprezentaci, která je pro každého trenéra poctou. Přesto jsem se rozhodl plně se věnovat práci ve Slavii, je to zodpovědné rozhodnutí vůči národnímu týmu i vůči Slavii," uvedl sám Jarolím.

O nové situaci ve čtvrtek dopoledne informoval média ředitel Oddělení komunikace, vnitřních a vnějších vztahů ČMFS Václav Tichý.

„Počátkem týdne se sešel předseda ČMFS Ivan Hašek s trenérem pražské Slavie Karlem Jarolímem, kterému oficiálně předložil nabídku vést do konce kvalifikace mistrovství světa 2010 český národní tým,“ uvedl v tiskové zprávě Tichý.

„Karel Jarolím si vzal čas na rozmyšlenou. Na další schůzce Ivanu Haškovi oznámil, že vzhledem k náročným fotbalovým cílům, které má Slavia v nadcházející sezoně, se chce maximálně soustředit na trenérskou práci v klubu.“

Hašek, který po svém sobotním zvolení několikrát potvrdil, že Jarolím je pro něho jasnou prioritou, se tak bude muset poohlédnout po jiném muži, jenž by mohl potápějící se českou reprezentaci nasměrovat k jihoafrickým břehům.

(mk)