Rada musel hned při své premiéře oželet účast svého oblíbeného svěřence, kanonýra Lafaty, kterého nepustilo ani na lavičku lehčí zranění zad a sledoval, jak to jsou hosté, kteří jsou v ofenzivě nebezpečnější. Horko mu bylo hlavně ve 36. minutě, kdy ve stoprocentní šanci Jugas z metru napálil Koubka.

Čtěte také: Sparta při Radově premiéře uhrála se Zlínem bezbrankovou remízu

Několik fanoušků zaházelo trávník světlicemi 

Očekávané protesty fanoušků se v prvním poločase nekonaly, ale hned po změně stran začalo být na letenských tribunách hodně horko. Kotel vulgárně skandoval proti vedení a zhruba 20 minut před koncem se vyprázdnil celý kotel, v němž zůstal pouze transparent s nápisem „Jediné řešení obměna vedení".

Několik fanoušků poté zaházelo trávník světlicemi a dýmovnicemi a ti nejméně bystří dokonce hodili dělobuchy z horních pater tribun mezi lidi ve spodní části arény. Rozhodčí na krátký čas utkání přerušil, ale hned po dvou minutách se opět začalo hrát. Trenér Rada závěr zápasu prožíval jak je pro něj typické, pobíhal u čáry, gestikuloval a křičel na hráče, kteří působili hodně zaraženě.

Závěrečný hvizd rozhodčího spustil hromový pískot tribun 

Sparťané se ve druhé půli o něco zlepšili, ale nakonec mohli být úplně bodu. Jak je u něj v jarní části zvykem, tak brankář Koubek i proti Zlínu vyrobil hrubku, když v 88. minutě vyběhl, špatně odkopl míč a Diop ho napálil na prázdnou branku.

Naštěstí pro domácí mířil Diop pouze do míst, kde stál stoper M. Kadlec.Závěrečný hvizd rozhodčího spustil hromový pískot tribun. Petra Radu a jeho svěřence teď čeká reprezentační přestávka a po ní derby na rozjeté Slavii.

PETR RADA si protestů fanoušků nevšímal: Strach jsem nemělPetr Rada při své premiéře na lavičce Sparty viděl bezbrankovou remízu se Zlínem 0:0. Známý bouřlivák po většinu zápasu povzbuzoval své hráče od postranní čáry tak vehementně, že na tiskové konferenci chraptěl.

Poprvé na jaře v tuzemské soutěži nenastoupil Tiemoko Konaté, proč jste se tak rozhodl?
Není to tak, že bych Konatého odstavil a nepočítal s ním. Prostě jsme se dnes rozhodli pro Néstora se Šuralem.

Utkání opět nevyšlo Václavu Kadlecovi, co říkáte na jeho výkon?
Momentálně mu to moc nejde, ale musíme s ním dál pracovat. Dnes jsme ho v průběhu ani nemohli stáhnout, protože jsme už kvůli zraněním neměli koho dát na hrot.

Když jste se ve druhé půli nadechovali k náporu, tak bylo utkání přerušeno kvůli vašim fanouškům. Co na to říkáte?
To jde mimo mě, já se soustředím na tým. Myslím se, že to hráče neovlivnilo. Přerušení trvalo pouze dvě minuty.

Neobával jste se, že kotel bude skandovat i hesla proti vám?
Takové náznaky před utkáním byly, ale to jde mimo mě. Je to sice nepříjemné, ale v takovém klubu jako je Sparta, musíte s tlakem počítat. Určitě jsem strach neměl.