První poločas utkání o pohárové finále byl v režii ostravských fotbalistů. Hostující Bohemians mohli děkovat i štěstí, že do kabin po poločase odešli jen s jednobrankovou ztrátou. To třeba když se v pětatřicáté minutě odrazil míč od jednoho z Pražanů jen do tyče gólmana Valeše.

Právě štěstí se ale od „Klokanů“ odvrátilo už ve dvanácté minutě. Roh sice ještě odvrátili, bohužel pro ně však jen k Hrubému, jímž vyslaný projektil tečoval jeden z hostů a Valeš v bráně Bohemians neměl šanci zasáhnout. Právě tahle situace stanovila poločasový výsledek.

Po přestávce zahrozili už i hosté. Vacek centroval zprava na Puškáče, ten ale z malého vápna hlavičkoval mimo brankovou konstrukci. To ale byla prakticky poslední zaznámenání hodná situace v zápase, a tak Baníku už těsné vítězství neuniklo a raduje se z postupu do finále MOL Cupu.

Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.
Zápas kariéry! Na Hubníka jsem dosud koukal jen v televizi, přiznal Polidar
Matěj Hrabina - Ilustrační foto.
Matěj Hrabina po prohraném derby s Baníkem: Nevyšlo nám to

MOL Cup, semifinále

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 - 1:0 (1:0)

Branka: 12. Hrubý

ŽK: Jánoš - Šmíd, Vaníček, Dostál

Baník: Budinský – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Fillo, Jánoš, Hrubý (85. Mešaninov), Granečný (46. Holzer) – Kuzmanović, Šašinka O. (70. Jirásek) 
Bohemians:  Valeš – Hůlka, Šmíd, Pokorný – Dostál, Jindříšek (C) (60. Hašek), Vacek, Bartek – Reiter (77. Záviška), Puškáč (64. Yusuf Helal), Vaníček