Sparta - Paksi 1:1

Sparťané ladili formu před úvodním předkolem Evropské konferenční ligy, které odehrají za týden doma s norským Viking Stavanger. Po čtvrt hodině hry se poprvé ve sparťanském dresu trefil útočník Jan Kuchta. Prakticky celý zápas se odehrával podle sparťanských not, ale ani ty největší šance, včetně penalty Karabce, zůstaly neproměněny. V závěru pak trefil remízu Böde.

"Šancí jsme si vytvořili více než dost a je zázrakem, že jsme vstřelili pouze jednu branku. Dát jsme jich mohli minimálně pět a k tomu jsme navíc neproměnili penaltu. Měli jsme opravdu mnoho dobrých příležitostí, ale z nějakého důvodu to tam zkrátka nepadalo. Zároveň jsme soupeři úplně zbytečně věnovali několik šancí včetně té gólové. To mě samozřejmě trochu zklamalo," poznamenal trenér Pražanů Brian Priske.

Branky: 14. Kuchta – 78. Böde.

Sparta: Holec – Wiesner (66. Vitík), Zelený (82. Vindheim), Hancko (66. Panák), Højer (61. Mejdr) – Pešek (74. Minčev), Sadílek, Fortelný (74. Daněk), Karabec (83. Ryneš), Haraslín (74. Sáček) – Kuchta (74. Juliš).

Hradec Králové - Dukla 2:3

Východočechům se v letní přípravě výsledkově dařilo a před zápasem s Duklou ještě nebyli poraženi. A zdálo se, že to bude platit i nadále. Běžela 73. minuta a v té době ještě platil stav 2:0, když se trefili Vašulín s J. Radou. Mezi 74. a 84. minutou se ale postupně trefili Červenka, Hodek, Piroch a velký obrat byl na světě.

"Jsme rádi, že se nám to podařilo otočit, protože kluci si to za tu pracovitost a práci na hřišti zasloužili. Dobrá výhra s Hradcem, dobré otočení zápasu, ale my si to ceníme hlavně z toho pohledu, že když do hry dají kluci náročnost a svoje nasazení, tak to je ta cesta, kterou je s trenérem vedeme. To nás potom může dovést k nějakému cíli. Zapojili se všichni hráči, nikdo se nezranil, v téhle fázi přípravy to bylo další velmi kvalitní utkání. My ještě chceme zvládnout utkání v tomhle tempu s Pardubicemi a pak samozřejmě i generálku s Teplicemi. Za 14 dní to všechno vypukne," řekl asistent Petra Rady Jiří Vágner.

Branky: 42. Vašulín, 63. Rada z penalty – 74. Červenka, 76. Hodek, 84. Piroch.

Dukla: Čtvrtečka – Uhlíř (71. Hrubeš), Piroch, Peterka, Moulis, Šebrle (71. Konan), Kim (71. Hodek), Souček (61. Ullman), Matějka (61. Červenka), Kozel (61. Buchvaldek), Barac.

Sezonu nejvyšší fotbalové soutěže završilo velké pražské derby. Slavia ve svém Edenu podlehla Spartě 1:2.
Usor si řekl o místo, Provod je zase zdravý. Co ukázala příprava Slavie?

Liberec B - Slavia B 0:5

Mladí slávisté jsou na soustředění v Nymburku a nováčkům druhé nejvyšší soutěže se vstup do herní části přípravy povedl výborně, liberecké béčko rozstříleli vysoko 5:0! Trenér Marek Jarolím protočil spoustu hráčů, určitě bude mít přes léto na čem pracovat.

Branky: 39. Š. Beran, 41. Šubert, 62. Žitný, 73. Kopáček, 85. Kneifel.

Slavia B, 1. poločas: 1. poločas: Kolodziej - Bárta, Behenský, Švec, Labík - Nikl - Zachoval, Š. Beran - Šubert - Biegon, A. Pudil. 2. poločas: Kolodziej - Bárta (63. Trédl), Hunal, Behenský (63. Beránek), M. Pudil - Nikl (63. Kričfaluši) - Žitný, Kopáček - Randazoo - A. Pudil (63. Novák), Kneifel.

Žižkov - Bohemians B 0:0

Žižkovká parta trenérů Šmardy s Kotalem ukazuje, že jejiich druholigový kádr bude mít ve třetí nejvyšší soutěži velkou sílu. V přípravě se Viktoriánům daří, porazili Jihlavu, Jablonec, remiovali s Varnsdorfem a blízko k výhře měli i proti rezervě Bohemky. Tu zatlačili, ale šance nedokázali proměnit. A protože ani hosté byli v koncovce bezzubí, svítily na ukazateli skóre dvě velké nuly i po závěrečném hvizdu rozhodčího.

"Hráli jsme výborně, drželi celý zápas balon, měli snad 30 střel, dvě tyčky, gól měl padnout," řekl nováček v žižkovském dresu David Štrombach.

Prvním ostrým zápasem sezony bude pro fotbalisty SK Újezd Praha 4 předkolo MOL Cupu. Poslední červencovou sobotu doma přivítají plzeňský SK Petřín.
Újezd se utká o účast v MOL Cupu s plzeňským Petřínem. Kdo s kým hraje dál?
Děti na zápase Sparty proti Glasgow Rangers.
Sparta zve na zápas opět děti. Do uzavřené části hlediště jich může až pět tisíc