"Bylo to pro mě překvapení. Byl jsem domluvený s panem Paskou (agentem) a panem Peltou (šéfem Jablonce), že teď v lednu nikam odcházet nebudu. Narodil se nám v prosinci syn, tak jsem to teď nechtěl řešit a chtěl to nechat na léto. Na druhou stranu když přišla nabídka, byl bych hloupý, kdybych to nevyužil," řekl novinářům Tecl, který odehrál při výhře 6:1 první poločas a navíc s kapitánskou páskou.

"Byla to rychlovka, dozvěděl jsem se to v pondělí odpoledne a za hodinu jsme byli domluveni," uvedl. "Byl jsem v lékárně, stál jsem frontu na kapky pro mladého a vtom mi zavolal pan Pelta, že mě prodal. Bylo to tak, že kluby se domluvily a záleželo na mně, jak se rozhodnu," dodal Tecl.

Také čtěte: Gól v Barceloně a vstupenka do jiného světa. Cestovatel Němeček slaví!

Extrémní konkurence

Přestože ve Slavii je mnohem větší konkurence než v Jablonci, nad nabídkou neváhal. "Samozřejmě ta konkurence je všude, ale tady je to extrém. Nebude to nic jednoduchého," prohlásil.

"Moc si vážím té šance, kterou mi Slavia dala. Je to pro mě takový návrat do špičky českého fotbalu, do klubu, který bude hrát o Evropskou ligu, Ligu mistrů, o titul. Láká to hodně," prohlásil Tecl, který získal dva tituly s Plzní a do Jablonce zamířil v létě 2015.

Zdroj: Youtube

Dnes hrál první poločas vedle Milana Škody v útoku, v Jablonci ale poslední dobou nastupoval na pravém kraji. "Bavili jsme se o tom s trenérem zatím jen krátce, ale myslím, že mě určitě bude zkoušet zprava. Budu hrát prostě tam, kde uzná za vhodné. V Jablonci jsem hrál skoro celou dobu zprava, tak jsem se s tím už nějak sžil," podotkl Tecl.

Čtěte také: Plzeň se loučí s kanonýrem. Ďuriš přestupuje do ruského Orenburgu

Poslední slovo měl Šilhavý

Právě v Jablonci se potkal s koučem Slavie Jaroslavem Šilhavým. "On měl poslední slovo, jestli mě do Slavie chce nebo ne. Určitě to bylo hodně i o něm," podotkl Tecl.

Do Slavie se vrátil po sedmi letech. V roce 2010 jako mladík v Edenu hostoval a nasbíral tam první čtyři ligové starty. "Když jsem posledně přijel, tak jsem taky hrál první zápas tady na umělce. Člověk si vzpomene, to je jasné. Je to dlouhá doba, ale uběhlo to hrozně rychle. Posbíral jsem nějaké zkušenosti, ale nějakou zásadní změnu na sobě nepociťuji," uvedl.

Do sezony se dvojnásobný reprezentant kvůli zdravotním potížím zapojil až v sedmém kole. "Zranil jsem se v květnu v tom pohárovém zápase na Spartě, která nasadila mladé kluky. Po jednom souboji jsem měl zlomené tři zánártní kůstky. Blbě se to hojilo, takže jsem si to protrpěl," řekl Tecl. I vzhledem k nedávnému zranění prošel ve Slavii velmi důkladnou zdravotní prohlídkou. "Takovou jsem ještě neměl," dodal s úsměvem.