Podzimní zápas stejných týmů rozhodl jedinou brankou v závěrečných minutách Stanislav Klobása, který proti žlutočerveným zaznamenal dva ze svých pěti ligových gólů. Reprezentant do 21 let sice v jarní části neodehrál ještě ani minutu, ale po zranění už se opět začal připravovat s týmem a před týdnem se proti Jablonci objevil alespoň mezi náhradníky. Jeho dnešní start je ale spíše nepravděpodobný.

Zcela jistě pak na hřiště nevyběhne další útočník a střelec vedoucího gólu v Ďolíčku. Lukáš Magera totiž proti Jablonci nashromáždil osmou žlutou kartu. Právě střelci jsou přitom v Boleslavi tak trochu nedostatkovým zbožím. Přes jeden gól v utkání se svěřenci trenéra Martina Svědíka nedostali ani v jednom ze sedmi pokusů. Při remízách v Hradci a Jablonci neskórovali vůbec. Podzimní „puška“ Chramosta mlčí.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu: Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav, 4. dubna v Praze. Zleva Milan Jirásek z Bohemians, Petr Mareš z Mladé Boleslavi a Josef Jindřišek z Bohemians.
Mladá Boleslav po penaltách slaví postup do semifinále poháru

„Dopředu nám chybí víc sebevědomí, odvaha zkusit to jeden na jednoho a překvapivé řešení. Snažíme se hrát, ale je tam hodně nepřesností,“ našel před Duklou námět na zlepšení brankář Luděk Vejmola, který v uplynulých dvou zápasech zastoupil zdravotně indisponovaného Jana Šedu. A znamenitě. K vychytané nule proti Jablonci přidal na Bohemce zneškodněnou penaltu Maškovi, která stvrdila boleslavský postup mezi nejlepší čtyři týmy.

Nyní už Středočeši mají v hlavách souboj na Dukle. „Hrají dobrý fotbal. Jsou nepříjemní, hodně běhaví, ale my jedeme vyhrát. Nic jiného nám nezbývá, už nutně potřebujeme bodovat naplno. Budeme chtít hrát svůj fotbal, musíme si jít naplno pro tři body a nečekat, co vymyslí Dukla,“ dodal Vejmola.

Trenér Svědík prozradil, že s týmem v tréninku pracoval na zvýšení tlaku na soupeřovu branku a častějším zakončení. „Věřím, že se to projeví a získáme tři body,“ řekl.

Hrou, která je jim vlastní, se ale chtějí prezentovat také Pražané. „Na podzim do utkání vstupovala Boleslav jako favorit, nyní hledají, jak se do formy zpočátku sezony dostat. Záleží na naší hře a proměnění toho, co si vytvoříme,“ uvedl trenér Dukly Jaroslav Hynek, jehož tým ztrácí na soupeře osm bodů.

Zápas začíná v pražských Dejvicích v 18 hodin.

Anežka Drahotová (vpravo) na olympijských hrách v Riu.
Poděbrady hlásí posilu, mistra světa Heffernana