Jihlava - Dukla 2:2 (1:0)

Dukla předehrávala již v pátek. Na Vysočině rychle prohrávala, ale ve druhé půli otočila skóre díky trefám Přikryla s Krmenčíkem ve svůj prospěch. Jenže devět minut před koncem se podruhé v utkání prosadil jihlavský střelec Mešanovič a byla z toho remíza 2:2.

„Hodně divoké utkání. Z naší strany hodně nahoru dolů. Nemyslím si, že jsme do utkání špatně vstoupili, ale jednoduchou situaci, na kterou jsme se připravovali, jsme hned v desáté minutě nezvládli a inkasovali gól. Zbytek poločasu jsme nehráli dobře a nic moc nevyprodukovali, kromě Přikrylovy střely, kterou Hanuš výborně chytil. Ve druhé půli jsme se zvedli a od 50. minuty se hrálo na jednu bránu a vyvrcholilo to naším vyrovnáním a následným vedením. Bohužel domácí opět srovnali a v závěru přidali ještě dvě tutovky, kdy nás musel podržet Filip Rada. Z mého pohledu to je remíza zasloužená," hodnotil zápas trenér Dukly Luboš Kozel.

I když Vysočina prohrávala s Duklou 1:2, neměla hlavu dole a snažila se výsledek zvrátit. To se nepodařilo také proto, že v největší šanci selhal tváří v tvář brankáři Pražanů Filipu Radovi jihlavský kanonýr Muris Mešanovič (situace na snímku).

Branky: 10. a 81. Mešanovič - 72. Přikryl, 74. Krmenčík. Rozhodčí: Jech - Blažej, Ratajová. ŽK: Štětina, Čajič (oba Dukla). Diváci: 2893.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Jánoš (73. Demeter) - Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec (63. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Čajič (46. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel (70. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel.

Zlín - Slavia 0:2 (0:2)

Nikdo asi nečekal, že až Slavie pojede v sedmém kole do Zlína, tak pojede na hřiště třetího týmu tabulky. O to cennější výhra slávistů 2:0 je. Po bezbrankovém poločase se hned v úvodu toho druhého prosadil navrátilec do základní sestavy Kenia a chvíli poté se prosadil i mladík Souček

„Je to cenné vítězství, čekal nás těžký soupeř venku. Jeli jsme do Zlína s tím, že chceme vyhrát, a to se nám povedlo," pochvaloval si trenér vítězů Dušan Uhrin. Přehnanou euforii ale krotí. „Já mužstvo připravuji tři měsíce a myslím, že je to pořád krátká doba. Zda došlo na obrat k lepšímu, ještě musíme potvrdit. Čeká nás derby a těžké pohárové utkání," dodal.

Levan Kenia ze Slavie (vlevo) a Diego Živulič ze Zlína.

Branky: 48. Kenia, 62. Souček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 5687.

Zlín: Holý - Pazdera (81. Jordan), Jugas, Hájek, Hubáček - Bartolomeu (66. Kopečný), Janíček (70. Holík), Živulič, V. Vukadinović - Poznar, Železník. Trenér: Páník.

Slavia: Berkovec - Mikula (82. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenia (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90. Piták), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.

Bohemians - Plzeň 0:1 (0:0)

V minulé sezoně se klokanům podařilo Plzeň v Ďolíčku obrat o body, ale tentokrát se tak nestalo. Plzeňští měli v první půli mírnou převahu, ale žádný z nebezpečných centrů nevyužili a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

A ten platil až do 63. minuty, v níž po hezké kombinaci skóroval Ďuriš. Paradoxně ale po vedoucím gólu fotbalisté Plzně v tempu polevili a domácí vycítili šanci. Acosta v nadějné pozici ale přeloboval Kozáčika i jeho branku a když se neprosadil ani Akulinin, hosté už si výhru, první v Ďolíčku od roku 2009, ubránili.

„Soupeř v prvním poločase potvrdil, že se v posledních zápasech dostal do výborné formy a pohody a dokázal dobře kombinovat. My jsme jim to hlavně v úvodu dost umožnili, v určitých fázích hry jsme byli pasivní a Plzeň nás zatlačila. Měli jsme problémy s balony za obranu a špatně jsme na to reagovali. Povedl se nám poločas ustát 0:0. Škoda, že jsme dostali laciný gól ze situace, kdy bylo hodně hráčů pod míčem. Pak jsme začali hrát aktivně, dostali jsme Plzeň pod tlak, škoda, že ze šancí Acosty a Akulinina jsme nedokázali vyrovnat," řekl k utkání trenér Bohemky Roman Pivarník, jenž i po sedmém kole stále čeká na první vítězství."

„Tlak na svou osobu necítím, ale pokud v určitém horizontu nevyhráváte, tak je tlak na trenéra pokaždé. Jedna věc je hra, která například v Teplicích byla dobrá. Bohužel ty zápasy prohráváme o jeden gól," poznamenal.

Fotbalisté Plzně (v modročerveném) proti Bohemians 1905.

Branka: 63. Ďuriš. Rozhodčí: M. Paták - Mencl, Pelikán. ŽK: Akulinin - Kučera. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Jindřišek, Gajič (82. Čížek) - Kostka (72. Mosquera), Acosta - Mikuš (67. Akulinin), Schick. Trenér: Pivarník.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (69. Kopic), Hořava (56. Holenda), Kovařík - Ďuriš (85. Kučera). Trenér: K. Krejčí.

Sparta - Olomouc 4:0 (3:0)

Jako kočka s myší si pohráli sparťané s Olomoucí. Běžela pětadvacátá minuta a už to bylo o dvě branky, nakonec na světelné tabuli svítilo skóre 4:0! Skóre otevřel Hušbauer, po něm se i v devátém ligovém zápase v řadě prosadil Lafata a poté uspěl, jednou z penalty, Dočkal.

„Věděli jsme, že si to můžeme zkomplikovat jen sami. Chvilku trvalo, než jsme se rozběhali, ale první gól nám pomohl. Utkání jsme měli od první do poslední minuty pod kontrolou, hráli jsme velmi dobře, kompaktně, měli jsme dost šancí a výsledek mohl být i vyšší. Takže maximální spokojenost. David Lafata dal 50. gól za dva a půl roku ve Spartě, což jen potvrzuje, jak mimořádný útočník to je. Je dobře, že se trefil i Pepík Hušbauer, kterému branka pomůže. Potřeboval čas a dohnat zápasové manko," nešetřil slovy chvály trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Záložník Sparty Bořek Dočkal.

Branky: 36. z pen. a 74. Dočkal, 14. Hušbauer, 25. Lafata. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Dobrovolný. ŽK: Krejčí, Costa - Cana. Diváci: 7722.

Sparta: Štěch - Frýdek, Holek, Costa, Hybš - Dočkal, Matějovský (72. Mareček), Hušbauer (59. Fatai), Jiráček, L. Krejčí - Lafata (77. Paixao). Trenér: Ščasný.

Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Petr, Cana, Plšek, Navrátil (80. Štěpán) - Halenár (46. Houska) - Malec (60. Vašíček). Trenér: Kalvoda.

Pozvánka na fotbal

V úterý a ve středu jsou na programu zápasy třetího kola poháru MOL. Slavia jede do Ústí nad Labem, Sparta do Králova Dvora, Dukla na Táborsko a nejtěžšího soupeře má Bohemka, která odjede do Hradce Králové.

Ligový víkend pak bude ve znamení velkého derby, které se odehraje v neděli 27. září od 15 hodin v Edenu. O den dříve hostí Dukla na Julisce Brno a klokani z Bohemky hrají na Slovácku.

Čtěte také: Jihlava vydřela pod koučem Bokšou bod. Co proti Dukle pomohlo? Tři věci, řekl