„Abychom neztratili kontakt s čelem nejvyšší soutěže, musíme bodovat, nejlépe vyhrát,“ burcuje 40letý Hubáček kabinu ševců ke čtvrté domácí výhře v řadě a současně utnutí snové série úřadujícího mistra, která činí 33 prvoligových utkání bez porážky.

„Vše má svůj konec. Tak proč ne ve Zlíně? Navíc jsme už letos Slavii v poháru porazili,“ připomněl zkušený bek a našel pět bodů, jak dostat zítra Slavii Praha na kolena.

„To si musí alespoň tři jejich hráči obout opačně kopačky,“ zažertoval na úvod Hubáček.

1. PEVNÁ OBRANA. Základ každého úspěchu. Najít skulinku ve slávistické nebude snadné. Navíc, když jsme ji před sezonou posílili o našeho nejzkušenějšího zadáka Kubu Jugase. Ne náhodou zapadl a nechyběl v žádném důležitém utkání. Se Simeonem Delim vytvořil silnou stoperskou dvojici. Ale jsou to pořád lidé, kteří chybují a my toho musíme maximálně využít.

2. SMRTÍCÍ BREJKY. Nejsnadnější a pro soupeře nejbolestnější cesta k úspěchu. Nemusíte soupeře celý čas přehrávat. Stačí dva tři brejky a je vymalováno. V Plzni naše úspěšnost byla v tomto směru nulová, proto věřím, že minimálně jeden brejk zítra využijeme. A je jedno kdo. Jeden z receptů, jak na konsolidovoanou obranu Slavie. (úsměv)

3. POKRYTÍ KANONÝRŮ. Škoda, Necid, Mešanović, to jsou nadstandardní hráči pro českou ligu, tvrdý oříšek pro každou obranu. Ale výjimeční zase nejsou, těmi jsou Messi nebo Ronaldo. Důležité je nepouštět tyto kanonýry do vápna.

4. KLID V KONCOVCE. Ten nám zatím chybí, hlavně na půdě soupeřů. Kolikrát je to ale i o štěstí, které nám hlavně naposledy při úniku Vukadinoviče chybělo. Deset centimetrů od tyče a bodu. Moc přeji Lukáši Železníkovi, aby ukončil střelecké trápení. Motivaci budou mít ovšem všichni, hlavně v důležitých momentech zachovat chladnou hlavu!

5. DOMÁCÍ BOUŘLIVÁ KULISA. Má být poprvé vyprodáno, což je nejlepší pro všechny. Zatím nás fanoušci nenechali ve štychu, jsou naším dvanáctým hráčem na hřišti. Plný domácí stadion vyburcuje každého hráče k nadstandardnímu obětavému výkonu a ten bude proti mistrovi potřeba. Už se moc těším, snad mi při loučení mí bývalí spoluhráči Slavie budou blahopřát. (smích)

Lukáš Železník
Ve Slavii jsem poznal úplně jiný svět, vzpomíná útočník Železník