Všichni čekali, že Varnsdorf přejedete suverénnějším 
výkonem. Nebylo to málo, 
porazit jej doma 1:0?
Nemyslím si, že by to bylo málo. Šli jsme za postupem, ale samozřejmě jsme věděli, že má Varnsdorf kvalitu. Přijeli sebevědomě, ale kdybychom z našich šancí dali na 3:0, bylo by po zápase. Mělo to stejný průběh jako v lize s Bohemkou. Nedařilo se nám dát na 2:0 a protože Varnsdorf neměl co ztratit, tak hrál uvolněně a zápas si užíval. My jsme hráli v takové křeči. Postoupili jsme, a to byla priorita. Po první půli to mohlo být 2:0 a byli bychom klidnější, zastavily nás ale neproměněné šance.

Čím to, že jste byli proti druholigovému soupeři v křeči?
Nemá vůbec špatné hráče. Jsou mladí, běhaví, někteří z prvoligových týmů. Může to být favorit druhé ligy a v té první by se neztratil.

Co říkal v kabině trenér Koubek?
Musím přiznat, že v poločase na nás řval. Měli jsme tam některé nepřesnosti, zdá se mi navíc, že jsme moc neběhali. Je to ale tak, že jsme v prvních dvaceti minutách mohli dát dva nebo tři góly, já tam měl ještě jednu šanci, a mohlo to vypadat jinak. Varnsdorf věděl, že když dá gól, tak postupuje.

Nebyla vaše hra přece jen za očekáváním?
Chtěli jsme za každou cenu postoupit a věděli, že výsledek 0:0 z venku je ošemetný, protože gól soupeře u nás bude za dva. V téhle situaci je těžší vyhrát 1:0 než třeba o tři branky. Věřím, že nás to po psychické stránce o nějaký stupínek posune a bude výhodou, že jsme dvakrát za sebou uhráli nulu.

Důležitá teď bude psychika…
Přesně tak. Po nezdarech na začátku ligy, kdy jsme doma dostali 0:7 a 0:4, tak výkon proti Varnsdorfu nebyl bůhvíjaký, ale udrželi jsme nulu. Pohár není nikdy jednoduchý, vždyť kolik prvoligových mančaftů vypadlo s druhou ligou? Já jsem ve Francii dvakrát vypadl s týmem z páté ligy. Na jaře nás čeká Žižkov nebo Brno a to je pro nás prioritní.

V poháru jste mezi nejlepšími osmi týmy. Nekoukáte už trochu na případný postup do Evropy?
V lize je na třetí místo propastná ztráta, pohár je teď pro nás prioritou. Je to nejjednodušší cesta, jak hrát v Evropě.

Vy jste se vrátil do sestavy po zranění a hned jste gólem 
rozhodl. Jak se cítíte?
Měl jsem problémy celý podzim. Natrhl jsem si sval a potom měl hematom na lýtku, vylitou krev a prasklo mi to. Vypadalo to chvíli na konec sezony, ale doktoři ze Slavie a docent Kolář mi pomohli a za dva týdny už jsem běhal a jsem šťastný, že můžu klukům pomoct.