Druhý zápas proti ostrovnímu celku během čtyř dnů vybízel k vyzkoušení nepříliš ohraných fotbalistů.

Především složení obranné čtveřice se však ukázalo jako krok vedle. Krejčí na levém beku sice v poslední době párkrát nastoupil v klubu, jenže proti Severním Irům předvedl, že na tento post absolutně nepatří. Nefungoval ani střed obrany, kde vedle sebe hráli Kúdela se Simičem. Druhý jmenovaný se o další šance zrovna nepřihlásil.

„Utkání nám mělo ukázat, v jaké je kdo formě, s kým počítat a s kým ne. Svůj účel splnilo dokonale,“ uvedl Šilhavý. Konkrétnější ale být nechtěl. „Jednotlivé hráče po zápase hodnotit nebudu,“ zdůraznil.

Přípravné fotbalové utkání: Česká republika - Severní Irsko, 14. října 2019 v Praze. Jonny Evans ze Severního Irska (třetí zleva) se raduje se spoluhráči z gólu.
Po chaosu přišlo probuzení. Přesto Češi se Severním Irskem padli

Náhradníci mu příliš radosti vážně neudělali. Hra začala fungovat, až když se na hřiště dostaly osvědčené tváře Darida, Čelůstka či Bořil. Pak se Krejčí postavil na svou tradiční pozici. Jinak z druhého sledu opět nejvíce zaujal Zdeněk Ondrášek.

Reprezentační debutant prožil snovou premiéru proti Anglii a vidět byl i proti Severním Irům. Místo gólu si tentokrát do statistik připsal dvě asistence. Opět zaujal důrazem a bojovností. Spojení „přátelské utkání“ pro něj nic neznamenalo. Soupeřům několikrát ukázal, že se ničeho nebojí a snažil se je rozhodit.

InfografikaZdroj: Deník

„Jsme za něj rádi, takové hráče publikum miluje. Jen se musí někdy trochu krotit,“ podotkl Šilhavý.

Základ bude stejný

Útočník Dallasu by při rozhodujícím kvalifikačním dvojzápase jednoznačně neměl chybět. Na mezinárodní scéně totiž ukázal svou platnost.

Přípravné fotbalové utkání: Česká republika - Severní Irsko, 14. října 2019 v Praze. Zleva Ladislav Krejčí, Vladimír Darida a Zdeněk Ondrášek z ČR
Vladimír Darida: Snad jsme si fanoušky ve druhé půli udobřili

Jinak bude trenér opět sázet především na slávistickou osu, která tolik překvapila Anglii. „Základ zůstane stejný. Teď se nám zranil Hovorka, sledujeme Baráka, čekáme na Kalase, Skaláka, Vydru, jestli začnou hrát. Pokud budou tihle kluci zdraví, mohou se také objevit, ale gró nominace bude z tohoto srazu,“ potvrdil Šilhavý.

Den D nastane 14. listopadu, kdy Češi vyzvou v Plzni Kosovo, jež v posledním střetnutí přehrálo Černou Horu a na bod se přiblížilo české družině. „Výchozí pozice mohla být mnohem lepší. Ale asi nikdo nečekal, že porazíme Anglii. Stále jsou tedy za námi,“ dodal Šilhavý.