„Chceme se dostat do evropských pohárů. Titul by byl něco navíc," řekl před sezonou klubový boss Jaroslav Tvrdík. A mnozí se usmívali. Po příchodu trenéra Šilhavého do Edenu, ale předvedli sešívaní v lize nevídanou jízdu, ani jednou neprohráli a završit sezonu bez titulu by pro ně bylo velikým zklamáním.

Radost. Futsalisté Slavie prožívají skvostné play-off.
Slavia touží po zlatu. Chrudimi se nebojí

Celá sezona byla úspěšná

Už dlouho se vědělo, že slávisté budou muset závěrečné kolo odehrát na Strahově, jelikož se po celý týden konají v Edenu naplánované koncerty. Od úterý se tak připravují na Stadioně Evžena Rošického. „Hřiště je v dobrém stavu. V minulosti jsem na něm už několikrát nastoupil a těším se," usmívá se kanonýr Slavie Milan Škoda. Na jeho góly se dnes bude hodně spoléhat.

„Celá sezona byla úspěšná a rozhodne ji poslední zápas. Chceme si ho užít i s fanoušky. Vyhrát bude ale ohromně náročné. Doufám, že poslední krok s Brnem zvládneme a titul si zaslouženě užijeme," přeje si.

Fanoušci Sparty. Ilustrační foto.
Sparta bude mít nového trenéra. Našla ho v Itálii

Plzeňští vědí, že souboj o zlato sami neovlivní 

Dnešní utkání už mohlo být jen poklidnou dohrávkou sezony. Chybělo k tomu jediné, aby Plzeň v poslední vteřině zápasu minulého kola v Brně nevstřelila vítězný gól. Takhle jsou úřadující mistři stále ve hře a čekají na zaváhání Slavie.

Plzeňští dobře vědí, že souboj o zlato sami neovlivní a tak k němu i přistupují. Naopak červenobílí jsou pod velikým tlakem. Žádné rozhovory, žádné mediální aktivity, pouze příprava za zavřenými dveřmi a maximální soustředění.

Hráči Slavie.
Boj o titul? Slavia odmítla plzeňskou nahrávku na smeč

Kouč Slavie má zkušenosti 

„Tlak je obrovský, ale tak to ve velkém fotbale chodí. Hráči musí utkání odpracovat, užít si ho mohou až poté. Někdo si s tlakem poradí lépe, někdo hůř. Týmovou prací ale všechno zvládneme," věří Šilhavý.

Slavia má výhodu také v tom, že její kouč už má zkušenost, jaké je bojovat o prvenství v úplně posledním kole. V roce 2012 vedl Liberec proti Plzni a potřeboval uhrát alespoň bod, což se nakonec povedlo a Šilhavý se mohl radovat ze svého prvního mistrovského titulu. Dnes večer si může oslavy připomenout…

Boj o pohár. Infografika. Zdroj: Redakce