Získal titul a mít snazší cestu do Ligy mistrů? Sen o víkendu dostal trhlinu - Sparta prohrála na Slovácku 0:2. "Byla to prohra, která se neměla stát a nepřáli jsme si ji. Ale nemá smysl dělat závěry, do konce soutěže je stále sedm kol a stát se může cokoliv," řekl Kotalík na Staroměstské radnici, kde zástupci Sparty převzali Klíč od města Prahy pro vítěze derby.

Do konce nejvyšší soutěže zbývá sedm kol a Letenští na obhájce titulu z Plzně ztrácejí devět bodů. Těšit je může jen to, že mají odložený zápas s Duklou k dobru. "Pořád jsme v polovině jarního cyklu a nemá smysl dělat závěry, stát se může cokoliv," přidal Kotalík. "Problém byl náš výkon na Slovácku a výsledek, který jsme uhráli," poznamenal.

Sparta, kterou ve čtvrtek čeká první čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem, vzhledem k náročnému programu a zraněním nastoupila bez pěti hráčů základní sestavy Bičíka, Zahustela, Holka, Váchy a Frýdka. "Přesto jsme měli hrát jednoznačně líp. Kádr je natolik zkušený, kvalitní a široký, že jsme zápas zvládnout měli," uvedl Kotalík.

'Plzeň to má v ruce'

Letenský funkcionář však odmítl, že by se Sparta stala obětí vlastního úspěchu v Evropské lize, kvůli němuž hraje už delší dobu stylem středa - neděle. "Sešlo se několik faktorů, které nám nehrály do karet. Bohužel přišly všechny najednou," řekl boss.

"Ale nechci se na to vymlouvat. Fotbal tyhle věci, jako je nabitý program, zranění a karty, přináší a my se s tím musíme vypořádat," dodal. "Plzeň to má v ruce, a když vyhrajou všechno, a ani nemusí vyhrát všechno, tak titul získají. My budeme hrát tak, abychom jim to zkomplikovali," prohlásil.

A co teoretická šance postoupit do Ligy mistrů jako vítěz Evropské ligy? K triumfu by Sparta musela vedle Villarrealu zvládnout dva další zápasy v semifinále a finále. "Tak to je myšlenka opravdu velmi smělá. Počtem zápasů to souhlasí, ale vzhledem ke kvalitě soupeřů, kteří do čtvrtfinále Evropské ligy došli, asi sotva…" poznamenal s úsměvem.

Čtěte také: Sparta převzala na radnici klíč pro vítěze derby. Veselá nálada? Zapomeňte