Proč? Za všechno může Plzeň. Ligový lídr měl totiž příští týden hrát MOL cup proti Slovácku, a tak se tým z Uherského Hradiště s Duklou dohodl, že vzájemný souboj přeloží na čtvrtek. „Prakticky vzápětí se Slovácko s Plzní interně domluvilo, že zápas MOL cupu odehrají až v listopadu, ale protože jsme už měli změnu nahlášenou, ponechali jsme čtvrteční termín,“ vysvětluje tisková mluvčí Dukly Šárka Drobná.

Hráči HC Sparta.
Sparta spoléhá na vyrovnanost útoků

Vedení chce nalákat vysokoškoláky

Fanoušků chodí na Julisku nejméně ze všech ligových klubů a management Dukly bojuje doslova o každého. Čtvrteční podvečerní termín může být pro pracující Pražany poněkud problémový, a tak se vedení klubu snaží oslovit studenty.

„Pražská Dukla by jim mohla být svou filosofií sympatická. V blízkosti Julisky stojí hned několik vysokých škol a studentských kolejí. Zápas začíná v 18 hodin, takže může být předstupněm pro večer strávený ve městě. Studenti k nám navíc chodí za zvýhodněné stokorunové vstupné,“ upozorňuje marketingový ředitel klubu Vladimír Šmíro.

KH Kopřivnice – HC Dukla Praha 34:32
Beze změn. Dukla podržela hráče i trenéry

Asijská kuchyně na fotbale

Fanoušci, kteří dnes na Julisku zavítají, mohou také zažít zajímavou novinku. „Kromě tradičního fotbalového občerstvení jsme připravili novinku v podobě asijské restaurace. Speciality budou připravovány před návštěvníky přímo na stadionu,“ dodává Šmíro.

Občerstvení a dobré pivo je vždy lákadlem, ale fotbalisté Dukly chtějí přivábit fanoušky zejména dobrými výkony. Venku je to totiž tragédie. Z šesti zápasů na hřištích soupeřů vybojovali svěřenci trenéra Hynka jen bod a mají skóre 5:18. Horší je pouze Brno s Jihlavou. V domácím prostředí je to ale úplně jiné.

Třeboradice. Ilustrační foto.
Nejkvalitnějšímu ročníku zatím dominují Třeboradice

Doma dokáží bodovat

Dukla v něm totiž ještě neprohrála, třikrát triumfovala a se Spartou remizovala. „Doma jsme bojovní a předvádíme jednoduchost. Tím dokážeme urvat body,“ odkrývá tajemství úspěchu kouč Hynek. V tabulce je tým desátý a před jedenáctým Slováckem má tříbodový náskok. Výhra by se proto na odpoutání a poskočení do klidnějších vod hodila.

„Hráči Slovácka jsou dobří na míči a mají kvalitní přechod do defenzivy. Celý tým je skvěle kondičně připravený a zvládne bojovat do poslední minuty nastavení. Předvedli to i v Liberci, kde hráli poměrně dlouhou dobu v devíti lidech a navíc dokázali i vyrovnat,“ chválí Jaroslav Hynek dnešního soupeře.

Potvrdí domácí neporazitelnost i dnes?