Radní Prahy 3 ve čtvrtek rozhodli, že stadion pronajmou Slavoji Vyšehrad, který postoupil do druhé ligy, a sice za sto tisíc korun měsíčně. Nevyloučili ale další jednání s Viktorií Žižkov, jedním z nejstarších českých fotbalových klubů, který za stadion od loňska neplatil.

Dluhy Viktorie se vyšplhaly na 1,2 milionu korun. Radnice proto před časem smlouvu vypověděla a domáhá se splacení dluhu u soudu. Mezi tím ale klub změnil majitele, který chce podle místostarosty o úhradě dluhu jednat. „Oba kluby dnes deklarovaly, že dohoda o spolupráci je možná. Jsme ochotni připravit smlouvu pro Viktorii Žižkov, podmínkou je ale úhrada závazků," řekl Bellu.

Městská část je vlastníkem stadionu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 milionů korun. Scelení majetku dokončila loni nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení.

Žižkovský klub v minulosti proslul korupčními aférami spojenými s působením manažera Ivana Horníka. Média upozornila na to, že hráči nedostali už několik měsíců zaplaceno. Bývalý funkcionář Viktorie Jiří Rýva nedávno koupil od Luďka Vinše 100 procent akcií klubu a chce Viktorii vyvést z ekonomické krize.

Fotbalisté Žižkova budou v následující sezoně hrát třetí nejvyšší soutěž ČFL, protože nedostali licenci na druhou ligu. Vyšehrad, který do druhé ligy postoupil, nemá pro tuto soutěž vyhovující stadion.

Čtěte také: Praha 3 pronajme žižkovský stadion Slavoji Vyšehrad