„Zůstávám. Dodělám si v klidu školu a příští rok se uvidí,“ uklidnil fanoušky zelenobílých devatenáctiletý talent vršovického fotbalu.

Není vám to přeci jen líto? Mohl jste si zahrát ligovou soutěž v Čechách nebo zahraničí. Místo toho vás čeká druhá liga.

Takhle to nevnímám. Jsem v Bohemce od mala, vyrůstal jsem tu. Mojí vizí bylo, že jednou budu hrát za áčko. Takže spíš to beru jako odměnu.

Přestupní kolotoč kolem vaší osoby byl asi letošní léto enormní?

To byl. Před rokem a půl jsem hrál v dorostu a vůbec o ničem takovém nepřemýšlel.

Údajně jste jednal i s trenéry Sparty a Slavie?

Mluvili spíše oni (smích). Byl mi nastíněn jakýsi plán, jak by se mnou počítali. Probral jsem to i se svým manažerem Stejskalem. Spartu jsme zamítli okamžitě a co se týče Slavie, tak se prý nedohodly kluby.

Hodně se mluvilo i o zájmu zahraničních celků. Konkrétní jméno bylo třeba Schalke 04…

Ano, to byl jeden z těch týmů. Další byl celek z Nizozemska připravující se na předkolo Ligy mistrů. Třetí pak z Francie. Existovala i varianta přestupu do zahraničí a možného půjčení od klubu na hostování zpět do Bohemians. Mohl bych pak v klidu dostudovat a připravit se na krok do zahraničí. Ale zůstávám.

S Bohemians 1905 jste absolvoval kondiční přípravu, ale jen dva přípravné zápasy. Pak jste odjel na evropský šampionát devatenáctek. Není to pro vás handicap?

Nepřijde mi to zvláštní. Tempo zápasu na mistrovství bylo možná ještě větší než v druhé lize. I když tu soutěž rozhodně nechci podceňovat. Co se týče souhry, tak něco už jsem s klukama odehrál.

Na mistrovství Evropy jste patřil ke klíčovým mužům českého výběru. Stejně tomu asi bude i v klubu. Cítíte na svoji osobu větší tlak?

Vnímám to úplně normálně. Necítím větší zodpovědnost. Hraji na postu, na kterém nastupuji celou kariéru a na kterém se cítím dobře.