Ještě bez reprezentantů Součka, Masopusta, Coufala či Krále naskočila Slavia do prvního přípravného utkání před novou sezonou. Proti Dynamu neuspěla kvůli dvěma chybám v rozehrávce před vlastním pokutovým územím. Po jedné udeřil Ledecký, po druhé musel Hovorka faulovat a Kladrubský proměnil pokutový kop.

David Hovorka.
Bývalý sparťan Hovorka ve Slavii: Budu to mít těžší, ale chci naplnit očekávání

„Hrál dobře, akorát jednou se špatně rozhodl a udělal penaltu. Chtěli jsme hrát na maximální riziko. Kdy jindy než v takovém zápase,“ podržel stopera trenér Jindřich Trpišovský, který viděl v akci také další posily Holeše a Jusúfa.

Stanciu do Slavie? Není to aktuální

Sešívaní žádnou z nabídnutých šancí nedokázali proměnit, přičemž brankář Křížek jednou vyškrábl míč doslova z brankové čáry. Kouč si však z výsledku 0:2 velkou hlavu nedělal.

„Zápas ukázal, v jakém jsme stavu. Kluci jsou unavení a v takovém počasí se navíc těžko hraje. Utkání bylo součástí tréninkového procesu, protože v pátek odjíždíme do Rakouska na soustředění. Chtěl jsem, aby se hráči dostali na kvalitní hřiště s dobrým soupeřem,“ uvedl kouč Slavie.

Záložník Michal Trávník přestoupil z Jablonce do Sparty, se kterou pětadvacetiletý fotbalový reprezentant podepsal smlouvu na tři roky
Fotbalová Slavia se Spartou vyloupily Jablonec. A jdou do přípravy

Trenéra červenobílých trápí rekordně krátký čas na přípravu. Liga začíná za necelé tři týdny. „Je to důvod na zamyšlení. Tohle léto nám neumožňuje dostatečně odpočinout po loňských šedesáti zápasech a zároveň se dobře připravit na sezonu,“ prohlásil Trpišovský.

Řeč přišla také na možný příchod nedávno ještě sparťanského záložníka Nica Stanciua. „K nějakému kontaktu došlo, řeší to Honza Nezmar a myslím, že v tuto chvíli to není aktuální,“ podotkl.

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík (vlevo), záložník Tomáš Souček (uprostřed) a sportovní ředitel klubu Jan Nezmar
Souček podepsal se Slavií novou smlouvu. Mistr hlásí i první posily